RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 17. august 2017

MATTI ILVES: ARVAMUSFESTIVALIST

 Foto: Dimitri Kotjuh

Juba 5. korda toimunud Paide arvamusfestival on vaid poliitkorrektse propaganda tegemise koht ja midagi eriliselt seal muutunud ei ole. Kunagi kirjutas sellest Varro Vooglaid nii: "Arvamusfestival on saanud olulise koha protsessis, mida nimetatakse avaliku arvamuse fabritseerimiseks ehk sünteetiliseks kuvandi loomiseks sellest, kuidas meie riigis üks mõistlik inimene peaks mõtlema ja arvama. Anglo-ameerika poliit-tehnoloogiate mõisteaparaadi kohaselt nimetatakse seda protsessi “üksmeele tootmiseks” (manufacturing of consent)."

Pidupäevadeks kujunes see vaid ametnikele, eesotsas presidendiga ja teistele nn. "arvamusliidritele" ning mõningatele poliitikutele. Tegelikult ma ei käinud kohapeal, kuid seal toimunust sai hea ülevaate meedia kaudu.
Näiteks "Vikerraadio" rääkis suure rõõmuga, kuidas täisti propagandistliku nende saate "Vabariigi kodanikud" töökas kollektiiv lausa tormas Paidesse...

Välja oli mõeldud päris kummalisi teemasid, näiteks õmblusteta ühiskond. Ma ei saanudki lõplikult aru, mis elukas see veel on. Aga, president Kersti Kaljulaid nimetab sellist õmblusteta ühiskonda tõhusaks ja jõukohaseks 21. sajandi riigikorralduse mudeliks! See peaks toetuma muidugi vabatahtlikule tööle osariigi hüvanguks, sest nemad ei saa kõike reguleerida ja juhtida, kuigi ilmselt tahaksid.
Kohaletulnud inimesed oli seal surutud peamiselt pealtvaataja-kuulaja ossa (põhiliselt noorem rahvas, enamuses naised), tulid kuulama, mida targad onud ja tädid räägivad. Vaid mõni üksik pealtvaataja sai niivõrd õnnelikuks, et võis neile küsimuse esitada. Kohal olid muidugi ka meie eurosaadikud, kangelased ja ülitargad Eesti huvide kaitsjad Euroopa Liidus, kuigi nende tegemistest pole eriti midagi kuulda.
Mind huvitas seal tegelikult vaid erakondade esimeeste debatt, sellest SIIN. Ja veel EKRE telgis toimunu, SIIN. Mina kirjutasin siin blogis, et EL laguneb juba 3. aasta pärast, SIIN.

Ma tean, et sinna oli kohale läinud ka mõni teisitimõtleja, kuidas nendel läks, selles kuuleme vast edaspidi. Loodame, et neid seekord päris minema ei aetud, aga mine sa tea... Lugege SIIT ja SIIT.


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP