RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 19. august 2017

EKRE toetus on kõigi aegade kõige kõrgemal tasemel

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus on kõigi aegade kõrgeimal ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus kõigi aegade madalaimal tasemel. “EKRE toetus on tõusnud 17 protsendi tasemele, mis on nende läbi aegade kõrgeim ja IRL-i reiting langes 3.8 protsendini, mis on nende ajaloo madalaim tase,” ütles Kantar EMOR-i uuringujuht Aivar Voog BNS-ile. Maapiirkondades on EKRE toetus Reformierakonna järel teisel kohal: EKRE-t toetab 25 ja oravaid 29 protsenti maainimestest. Ülejäänud erakonnad jäävad alevites ja külades juba vähemalt kümne protsendi kaugusele.

“Mõlema eelpool mainitud erakonna summaarne reiting on olnud viimastel aastatel 20 protsendi lähedal. See tähendab, et nad omavad suuresti kattuvat valijaskonda ja kui üks tõuseb, siis teine langeb ja vastupidi,” märkis Voog. “Seda valijate segmenti võiks nimetada rahvuslikku temaatikat eelistavateks valijateks.”

“Erakondade reitingute edetabelit juhib kindlalt Reformierakond 27.6 protsendiga. See on sama tase, mis neil oli ka maikuus ja lähedane märtsikuu tulemustele,” sõnas Voog. “Nad on olnud kogu kevade ja suve suhteliste stabiilse toetusega, väiksed muutused on olnud pigem juhuslikku laadi,” lisas ta.
“Teisel kohal olevat Keskerakonda iseloomustab aga pikemajaliselt oluliselt suurem ebastabiilsus, mis on seotud selle erakonna sisevastuoludega,” ütles Voog. “Kuigi ka Keskerakond on alustanud aktiivset meediakampaaniat, siis selle mõju nullib ära erakonna sisemine lõhenemine,” nentis ta.

“Valitsuskoalitsiooni summaarne reiting jätkab pikemajalist langust ja võrreldes alguskuudega mullu novembris ning detsembris on see kukkunud 11 protsendipunkti võrra. Augustis on see nüüd 41 protseni, viimati oli see nii madalal 2013. aasta lõpus,” sõnas Voog.
Roheliste reitingu tõus juulis üle 5 protsendi oli Voogi sõnul pigem juhuslikku laadi.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/ekre-toetus-koigi-aegade-koige-korgemal-tasemel/
______________
Kui selline EKRE tõus jätkub (lootust on, kõik märgid näitavad seda), siis tulevastel Riigikogu valimistel saab erakonnast kindlasti valitsust moodustav partei, seega, valimiste võit!
M.I.

2 kommentaari:

Anonüümne 19. august 2017, kell 19:00  

Kas peaks rõõmustama? On juba esimesed märgid ülbest lähenemisest asjadele, kui Mart Helme hõikas välja Linnahalli mahalammutamise ja muinsuskaitsele kui ametile suukorvi pähe tõmbamise idee.Teerull hakkab vaikselt tuure üles võtma, kas pole? Rahva varaga , paistab, hakatakse umber käima kui omaenda omandiga? Ei tundu küll tulemas sealt rahvalähedasemat hoiakut kui praegustel diktaatoritel tavaks .Ekre samasugune kui teisedki võimuihalejad, pealegi -kui palju on neil läbi-lõhki eestlasi kambas, palju on võõraST nüanssi??? Kas oskavad vaid rääkida ja asjatut lootust üles kruvida? Seda näitab aeg.

Lesko 20. august 2017, kell 09:19  

Jah. Me peaksime rõõmustama. Kumb on siis parem? Kas see kole ja sitane betoon käkk seal mere ääres või see, et keegi LÕPPUDE LÕPUKS midagi ette võtab? Olen rääkinud juba aastaid,e t muinsuskaitseamet kui selline tuleks üleüldse laiali saata. Kui paljud päästetavad objektid jäävad Muinsuskaitseameti ülbuse ja laus lolluse pärast Eestis renoveerimata?! Minu sünnilinnas on neid juba piisavalt. üle eesti sadu. kui mitte tuhandeid. EKRe on ainuke erakond kes lubab raha mitte varastada. Nii nagu seda tegi 18 aastat võimul olnud Reff. Nad varastasid ja raiskasid ära selle ajaga miljardeid maksumaksja raha. Täna jätkab sama mentaliteeti Kessid. Kõll käiakse nädalalõppudel mõisates "riig asju" arutamas, kõll korraldatakse ministeerumi pidusid 100 000 euroga. Kui valitsus ei suuda säästa Riiki juhtides säästa 10 eurot. Kuidas nad siis suudavad söösta 10 miljonit. Hämmastav on lugeda sinu kommentaari süüdistades EKREt asjades mida pole üldse olemas. Jätad mainimata Rollod, fondid, kulla vargused ja kesside vilja vargused. Siis joonistatakse sigruneid tahvlile ja soperdadakse laeva ja lennuliiklusega. Utahi soolakõrvetest pole mõtet rääkidagi. Need paar mainutud asja on jäämäe tipp. Ekrel pole nimetada mitte ühtegi sellist juhtumit. Väike erakonnad on meie ainuke reaalne lootus asjad ringi keerata nii, et meie rahvad ja armas kodumaa natukenegi paremaks muutuks. PS: Uuri välja mitut maksu on viimase 10 aasta jooksul tõstetud ja mitu kehtestatud. makse pole vaja tõsta kui eelarve oleks tasakaalus. Käib lõputu laristamine, justkui homset poleks.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP