RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 14. august 2017

Eesti eksiilvalitsuse endine sõjaminister: „Eestis käib hoogne venestumine“

Autor: Toivo Tänavsuu
Artikkel on pärit Eesti Ekspressist
Floridas elav Eesti eksiilvalitsuse endine sõjaminister, USA armee veteran ja endine riigikogulane Jüri Toomepuu (87) hurjutab teravalt Eesti poliitikuid, suurärimehi ja rahvast ning kardab, et meie idüllilisel iseolemisel on varsti kriips peal.

 

Kuidas teil vorm on?

Jälgin terava pilguga Eestis toimuvat ja saan Eesti asjadest võib-olla paremini aru kui keegi, kes elab Tallinna külje all. Eesti suurim oht on praegu venestumine, mis kulgeb kiirenevas tempos.

Tõesti?

Pole mingit kahtlust, et lõhe eestlaste ja venelaste vahel on jätkuvalt väga suur ning venelased pole Eestis muutunud tublideks ja lojaalseteks kodanikeks. Nad armastavad Putinit.
Võib-olla tõesti ei taha nad elada Putini Venemaal, kus elu on viletsam kui Eestis. Aga nad tahavad taastada Eestis oma okupatsiooniaegseid peremeheõigusi. Kui Venemaal on valimised, siis suur osa Eesti venelastest hääletab Žirinovski või kommunistide ehk kõige radikaalsemate poolt.

Mis see kiirenev tempo on?

Lugesin Delfist, et venelaste osakaal hakkab Eestis kahenema. See ei ole nii! Statistikaameti rahvastiku koosseisu andmed on õhust võetud, täielik totrus.
(Statistikaameti andmetel kahaneb venelaste osakaal Eesti rahvastikus ja samas kasvab eestlaste osakaal. Selle üheks põhjuseks on mitte-eestlaste suur väljaränne ning eestlaste suurem loomulik iive. Eestlaste osakaal rahvastikust oli mullu 69 protsenti ning sündidest 71 protsenti. Mitte-eestlaste arv on ametliku statistika järgi viimase 27 aasta jooksul vähenenud enam kui 194 000 võrra, eestlaste arv umbes 61 000 võrra – T. T.)
Keegi ei tea, milline on tegelikult Eesti rahvastiku koosseis. Iga Eestis elav täiskasvanud inimene võib oma rahvuseks panna mida tahab. Esimestena hakkasid end eestlastena kirja panema KGB agendid. Statistikaametil pole unist aimu ka, kui suur on tegelikult venelaste osakaal rahvastikust. Kindlasti mitte stabiilselt kolmandik, nagu väidetakse.

Vaadake, kui paljud on saanud Eesti kodakondsuse. Esimestest Riigikogu valimistest alates on valimisõiguslike arv kasvanud 42 protsenti. Kasv on tulnud venelaste arvelt. Teine hea näitaja on vastsündinute nimed. Populaarsemate nimede esikümnes on peamiselt vene nimed, eriti tütarlastel. Pole mingit kahtlust, et alla 10aastaste hulgas on eestlased vähemuses.

Kus me vene mõju kasvu näeme?

Näiteks selles, et Jevgeni Ossinovski kutsub eestlasi ksenofoobseks okseks ja keegi ei julge talle öelda: kes sa, kaabakas, oled, et meid nii kutsud?
Või selles, et Yana Toom ja Olga Ivanova ajavad avalikult Putini asja, olles samas vandunud truudust Eesti Vabariigile.
Tallinnas on võim venelaste käes. Keskerakonna esikümnes on enamik venelased. Kui Riigikogus hääletati Eesti ja Ameerika sõjalise koostöö üle, siis venelased kas puudusid või hääletasid selle vastu.
Loe vene Delfi kommentaariumi – seal käib vaid eestlaste sõimamine.
Paljud sõdivad kangesti murjanite vastu, keda Euroopa Liit tahab Eestisse saata. Aga ei saada aru, et need paarsada murjanit ei saa Eestit üle võtta. Kui aga venelasi on üle 50 protsendi Eesti rahvastikust, jäävad eestlased oma põlisel kodumaal vähemusrahvuseks. Põhiseaduse preambul, mis ütleb, et peame looma Eesti, mis säilitab rahvuse, kultuuri ja keele, on saanud sõnakõlksuks.

Te olete päris mures?

Väga! Wisconsin ja Chicago on kenad indiaanlaste nimed, aga indiaanlastel pole just palju nendes paikades kaasa rääkida. Nii ka Eestiga: riik jääb püsima, iseasi kas eestlastele seal sõnaõigust jääb. Praeguse trendi jätkudes ma seda võimalust ei näe.

Lahendused?

Peaksime piirama venelaste sisserännet. Enamik kurjategijaid meie vanglates on etnilised venelased. Ma pakuksin neile välja, et võivad vangist välja saada, kui loovutavad kõik, mis neid Eesti vabariigiga seob: viivad siit ära oma pered, likvideerivad varanduse ja kunagi enam siia oma nägu ei näita. See aitaks mitte ainult eestlaste osakaalu rahvastikus suurendada ja kuritegevust piirata, vaid hoiaks tohutult raha kokku. Ühe kriminaali ülalpidamine vanglas maksab palju rohkem kui ühe pensionäri ülalpidamine.

Eestis on kümned tuhanded inimesed saanud kodakondsuse võltsdokumentide alusel! Mul oli kunagi Eestis üks naistuttav, kes andis passe välja. Ta tuli minu juurde kaebama, et inimesed tulevad võltsitud sünnitunnistustega, mis on tehtud koopiamasinaga. Tunnistused väidavad, et nende vanaisa oli Eesti vabariigi kodanik ja selle alusel antakse neile Eesti kodakondsus. Ta käis ülemuse juures ka seda rääkimas, aga ülemus käskis suu pidada ja passid välja anda. Lõpuks kolis see inimene Hispaaniasse, ei suutnud passide müüki taluda.
Venemaal kuulutati lausa ajalehes, et nii palju rublasid maksab ehtne Eesti Vabariigi pass koos relvaloaga!

Mõni leiab, et 100 000 venelasele võiks kodakondsuse kinkida.

See oleks kõige hullem. Nii annaksid eestlased täielikult oma peremeheõigused ära. Tegelikult kinkis need õigused ära juba Mart Laar. Genfi konventsioon ütleb üheselt, et okupatsiooni järel peavad okupatsiooniga riiki tulnud inimesed maalt lahkuma. Olin Riigikogus ja tegin eelnõu, millega saanuks Eesti alaliseks elanikuks vaid need, kes on saabunud Eesti Vabariigi loal, mitte Stalini poolt saadetud. See eelnõu hääletati juba esimesel lugemisel maha. Sellega tehti Eesti ajaloo kõige suurem viga – okupandid tunnistati alalisteks elanikeks.
Mõni ütleb, et neid polnud võimalik tagasi saata. Bullshit! Oleks saanud ja oleks pidanud. Jõukamad parteitegelased lahkusid ise. Vähem andekad venelased jäid siia, kaevurid ja säärased tegelased.

Valimised tulevad. Kas IRL veel tõuseb?

Ei paista. Reinsalu oli tubli kaitseminister. Jüri Luik-Gavrilov – teda ma ei usalda. Tema aitas Lennart Nikolajevil Moskvas sõlmida lepingut, millega põlistati Eestisse 20 000 punaarmeelast, 2000 KGB-last ja kokku 100 000 eestivaenulikku venelast.
Tema ajas seda rida, et teha neljamiiline merepiir Keri saare juurde. Väitis, et on kasulik vaenlane lähedale lasta, siis on tema vastu kergem sõdida. Ma olen kahes sõjas osalenud ja mul on küll teine arusaam: vaenlane tuleb võtta tule alla nii kaugelt kui võimalik. Teatavasti olid Keri-äärsel paesel merepõhjal Vene allveelaevade sidevahendid.

Mis toimub Keskerakonnas?

Ratas paistab olevat eestimeelne mees, aga ta juhib parteid, mis on Ühtse Venemaa liitlane. Ta ei saa lahti kolmest õest, kes töötavad otseselt Putini kasuks (Yana Toom, Olga Ivanova ja Oudekki Loone – T. T.). Ratas ei julge sellest lepingust lahti öelda, sest Keskerakonnas on jäme ots venelaste käes.

Reformierakond ja tema populaarsus?

Nad ei ole populaarsed! Eestis on mingi kummaline arusaam, et kui partei saab 17 protsenti valijate häältest, siis on see mingi suur võit. Need 17 protsenti on kuidagiviisi sõltuvad sellest parteist. Kui tahad töökohta, pead parteis kedagi tundma. Eestis pole tehtud ühtegi korralikku küsitlust selle kohta, milliseid parteisid rahvas pooldab. Kui see õigesti teha, siis selgub, et kõige rohkem on neid, kes ei poolda ühtegi parteid. Ülejäänud hääletavad halbadest kõige vähem halva poolt.

Sotsid ja euroopalikud väärtused?

Alguses pidasin Euroopa Liitu väga kasulikuks. Aga nüüd on see paisunud tohutuks tobedaks bürokraatiamasinaks. Seal on palju globaliste, kelle arvates on rahvuslus halb.
Peaksime ajama asju nagu Ungari. Mitte tegema kõike, mida Brüssel nõuab.
Euroopa Liit mõjutab ­halvasti ka Eesti poliitikat. Kersti Maksimovskaja Kaljulaid sai Eesti presidendiks ainult sellepärast, et Parts tahtis endale Euroopa Liitu töökohta. Keegi tont ei teadnud Kaljulaiust enne.
Eesti ei ole eriti demokraatlik riik. Meil on partokraatia. Parteituusad otsustavad, kes saab Riigikogusse. Kes sisse saab, neil tuleb olla lojaalne. Aga kahjuks on nad korruptiivsed.

Tõesti?

Vaatame kas või seda, kuidas Sõõrumaa endale Tallinna koolidega miljoneid teenib. Ta maksab igale parteile raha.
Ameerikas on ka korruptsiooni, kuid tavaliselt läheb keegi selle eest pokri. Eestis, kui oskad jokk-moodi asju ajada, ei tehta sulle midagi. Siim Kallas on hea näide.

Üks Eesti mure on kõrged hinnad, aga madalad palgad. Mis teha?

Siingi on peamine põhjus korruptsioon. Meil on palju rikkaid, nagu Sõõrumaa. Ühiskonna sissetulekud ei ole õiglaselt jaotatud.
Võtame näiteks advokaadid. Mu vend on advokaat. Ameerikas saavad advokaadid head palka. Aga Eesti advokaatide sissetulek on selle kõrval fantastiline!
Ka notaritel on monopol. Et notariks saada, pead olema oma jope ja sellesse ringi on väga raske sisse saada.

Mida majanduses teha?

Ma soovitaksin Eestile oma relvatööstust. Hakata näiteks padruneid tootma.

Kust me tööjõudu võtame?

Kui lõhe rikaste ja vaeste vahel poleks nii suur, oleks Eestis ka rohkem inimesi. See lõhe hoiab ka iivet tagasi. Fakt, et inimesed hakkavad lapsi sünnitama siis, kui nad tunnevad, et on õnnelikud ja neil on hea sissetulek. Kui ei jaksa lapsi toita ja koolitada, milleks neid siis üldse muretseda?

1992. aastal pääsesite väga suure häältesaagiga Riigikokku. Mida selleks tegite?

Pidasin kõnesid ja andsin mõne intervjuu. Mul polnud mingit programmi, rääkisin vaid asjadest, mida olin sõjaväeteenistuses õppinud. Näiteks sellest, et oma haavatuid me maha ei jäta. Rääkisin suurtest muudatustest, sellest, et võib-olla ei suuda meie emad ja isad uues kapitalismi olukorras kohanduda. Peame nende eest hoolitsema.
Veel rääkisin lihtsast asjast, mida õppisin 82. langevarjurdiviisis: ohvitserid ei söö enne, kui kõik sõdurid on toidetud.
Eestis olid juba 1990ndate alguses ilmingud, et need, kes enda arvates olid ohvitserid – kõik need erastajad ja ärastajad –, rabasid kõik endale ja jätsid teised ilma.
Mäletan, et käisin Eestis üht suurt tekstiilivabrikut vaatamas. Mõtlesin, et saaksin neile natuke tööd anda. Kunagi töötasin Koreas, kus mul oli palju sõpru. Korealased olid hea meelega nõus ostma eestlastelt suures koguses särke. Aga tehases kehitati õlgu. Nemad tahtsid, et vabrik läheks pankrotti, et nad saaksid selle odavalt ära osta.
Endised kommunistid, kellel oli alguses palju võimu, suutsid jätta kehtima Stalini-aegsed seadused, mis tegid raskeks nende karistamise nõukogudeaegsete kuritegude eest. Nad said hoopis võimaluse uuesti kiirelt tõusta ja muutsid värvi: kunagistest veripunastest said üleöö sinimustvalged mehed.
Kampaaniale kulutasin 500 dollarit – siis mul töökohta polnud, olin vaene pensionär. Olin väga üllatunud, kui pidasin kõnesid ja saalid hakkasid täis tulema.

Kuidas Eesti kaitsevõime arengut hindate?

Loodan, et Jaak Tarien saab kaitseväe ülemaks. Kui talle anda ka arvestatavad drooniüksused, oleks meil arvestatav kaitsejõud. Eesti peaks droonide kasutamises olema esirinnas ja riik peaks seda tööstust toetama.
Meie poisid võiksid ehitada vanadest vene jahilennukitest mehitamata ja autopiloodiga drooni, panna selle lõhkemoona täis ning hoida juhuks, kui Putin peaks ründama.

Kuidas Trump suhtub NATO viiendasse artiklisse?

Trump räägib vahel kummalist juttu, kuid ta on teinud seni kõik õigesti. Ta ei ole venemeelne. Seni oli see viies artikkel bluff. Keegi ei uskunud, et Ameerika või Saksamaa oleks Eesti pärast venelastega sõdima hakanud. Aga nüüd on Eestis Ameerika sõdurid ja see on teine asi. Putin mõtleb nüüd palju tõsisemalt, kas tasub Eestile teha Ukrainat.

Tara Mehhiko piirile?

Õige samm! Füüsiline tara täielikult töötab. Meil on ütlemine: good fences make good neighbors. Ameerika 12 miljonist ebaseaduslikust immigrandist on paljud kurjategijad. Obama ajal võisid kuriteo toime panna, said vanglast välja ja jäid edasi Ameerikasse. Või saadeti välja ja tulid tagasi.

Kuidas Ameerikas sõjaveteranide elu on?

Väga hea. Kui mõni siidiveli ütleb, et tal on post stress, näeb öösiti halbu unenägusid, võib ta selle eest saada riigilt maksuvabalt 48 000 dollarit aastas kompensatsiooni. Ja keegi ei suuda ka tõestada, et tal tegelikult seda stressi pole.

Väliseestlaste põlvkond vahetub. Mis mõtteid see tekitab?

Välismaa eestlased on patriootlikumad kui kodueestlased. Kui me siia tulime, siis lootsime, et Roosevelt saab kohe aru, milline mõrtsukas ja röövel on Stalin, ning ta hävitatakse kohe ja meie saame siis tagasi koju minna. Aga midagi ei juhtunud, jäime siia ja meil tekkis kodumaa järele nostalgia. Eesti oli meile püha! Väliseestlased idealiseerisid Eestit: kõik pidid kiitma Pätsi ja Laidoneri. Mina olin üks vähestest, kes rääkis vapsidest ja sellest, et Päts oli diktaator, kes tegi riigipöörde.
Olen Kalevipojaga rääkinud ja oleme jõudnud järeldusele, et võibolla jääbki eestlus tulevikus püsima vaid välismaale. Kui ta Eestis kaob, siis peab välismaal veel paarkümmend aastat vastu. Eesti poleks ainuke riik, mis ära kaob. Neid on kadunud palju. Tallinna nime hakatakse siis kirjutama ühe n-iga.

Te olete rääkinud ... kellega?!

Kalevipojaga! Mul õnnestus ta põrguväravast üles leida. Võtsin abiks seismograafi ning hakkasin Kreutzwaldi kirjelduste põhjal otsima – ja üles leidsin! Salvestasin koordinaadid ja olen temaga seal päris sageli vestelnud. Raamatu käsikiri on juba valmis: „Kahekõned Kalevipojaga“.

Kus Kalevipoeg elab?

Kalevipoeg ei soovi, et ma põrgu värava asukoha paljastaksin. Ta ei taha muutuda turismiobjektiks. See võib segada ka tema ametikohustuste täitmist. Küll aga saadab ta Ekspressi lugejatele südamlikud tervitused.

Allikas: http://www.teabeleht.com/index.php/arvamus/15-arvamus/298736-eesti-eksiilvalitsuse-endine-s%C3%B5jaminister-%E2%80%9Eeestis-k%C3%A4ib-hoogne-venestumine%E2%80%9C-2

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP