RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 10. mai 2016

Seisukoht | Kahju Ilvesest

, 8. mai 2016  (Foto: Arno Saar)

Kas kujutate ette mõnd riigipead, kes läheks väliskülalistega kohtuma ning paneks seal hüüdma vinguviiuli ja kukuks maha tegema oma riiki: siin elavad nii pahad inimesed ja nad on sedavõrd pahad, et ei salli mitte ainult teid, vaid ka mind! Oih, peab see vast kole ja ohtlik riik olema, kus kõiki ja kõike vihatakse – mõtlevad kohkunud külalised. Aga ju see siis nii on, kui juba president ise seda räägib!

Ilmselt jääks osal meist sellise pildi silme ette manamiseks fantaasiast puudu, kuid seni veel riigipeatoolil kannatav Eesti president on hakkaja mees ja haarab härjal vajadusel sarvist. Ilves pajatab siin õppivaile välistudengeile, et Eestis on rassistid ja et teda vihatakse, kuna ta seisab värviliste eest. Võiks ju küsida, millistele faktidele tuginedes on president sellistele järeldustele jõudnud. Kui vihatud ta siis on, kas sama vihatud nagu Karl Vaino kogu oma võimu kestel?

Tegelikult oleme Ilvese mõlema presidendipõlve aegu lootnud, et ta ka oma rahva huvides sama kirgliselt mõnikord sõna võtaks. Kui midagi ette heita, siis just eemalolekut, kuskil mujal hõljumist.
Et presidendil pole võimu, siis kas ta saab midagi ära teha olukorra muutmiseks? Keegi ei keela tal olemast moraalne majakas. Liiga hoogu minnes on oht aga vint üle keerata ning ausa ülevaate asemel kukub välja halisemine.

Allikas: http://www.ohtuleht.ee/731521/seisukoht-kahju-ilvesest



0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP