RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 28. mai 2016

Prof. Heinsohn: Euroopast saab kolmanda maailma riik



2015. a. oktoobris andis tuntud Saksamaa majandusteadlane ja sotsioloog, Bremeni ülikooli emeriitprofessor, Gunnar Heinsohn teleintervjuu, milles tegi teatavaks, et kui Euroopa jätkab enda senise immigratsiooni-poliitikaga, langeb meie elatustase peatselt Brasiilia tasemele. Tema sõnad:[1]

Praegu Euroopasse saabunud migrantide arv on vaid murdosa sellest, kui paljud tulla tahavad. Ruum, kust inimesed end praegu Euroopasse pressivad, ulatub Marokost Indoneesiani ning Kaplinnani, elanikke on seal ca. kaks miljardit. Neist iga neljas, seega ca. 500-miljonit inimest, tahab Euroopasse.

Majandusmigrandi ja asüülitaotleja puhul on Euroopa jurisdiktsioonis see vahe, et esimest võib tööle rakendada, teist mitte. Lähtuvalt inimõigustest on kirjaoskamatu inimväärikus sama kõrge kui Nobeli preemia laureaadi oma. Ta toob esile, et me oleme selles mõttes surnud ringis, et majanduslikud raskused lähteriikides tekitavad omakorda sõda ning tänu sellele muutuvad majandusmigrandid rahvusvahelise kaitse "materjaliks", mis kohustab Euroopat neid oma jurisdiktsiooni [Genfi konventsioonid] järgi aitama - neile lihtsalt varjupaik ja ülalpidamist pakkuma, kuid jurisdiktsioon ei võimalda neid isegi tööle panna. Teisiti seletatuna: majandusmigrant ei tohi Euroopasse tulla, kuid sel hetkel, kui ta sõdima hakkab, muutub ta rahvusvahelise kaitse "materjaliks" ning meil on kohustus teda aidata.

1946. a. võeti ÜRO poolt vastu inimõiguste seadustik, mis kohustab meid kõiki sõjapõgenikke aitama. Nende seaduste ajendiks oli NSV Liidust pärit põgenikud, keda taheti aidata repressioonide eest. Tol korral ei suutnud keegi omale ette kujutada, et tulevikus olukord sellisel kombel eskaleeruda võib nagu see tänasel päeval juhtunud on. Tol korral elas maailmas kokku 2,5 miljardit inimest, täna (2015) on 7,5 miljardit.

Maailmas eksisteerib siiski ka riike, kes ei ole migrantide sisselaksmisel nii helded. Kanadas, Austraalias ja Uus-Meremaal on väga range sisserände poliitika. Nagu ka kõigis Ida-Aasia riikides, Singapurist Jaapanini. Jaapan võttis 2014. a. vastu ainult 11 asülanti. Prof. Heinsohni hinnangul rakendavad need riigid rangeid immigratsiooni piiranguid sest tahavad säilitada oma majanduslikku heaolu, nad lähtuvad põhimõttest, et majanduslik heaolu säilib vaid siis, "kui nende [rahvastiku] kooslus näeb selline välja, et neid, kes töötavad, kes lisandväärtust loovad, ei koormata üle nendega, keda peab üleval pidama". Ta nimetab sellist poliitikat "kompetentsi kindluseks" (Kompetenzfestung) ning toob esile, et see on nende riikide ametlik poliitika. Singapur on selle lausa riigi ülesandena formuleerinud, et "tõsta oma rahva intelligentseid võimeid sest nad teavad, et tuleviku majanduslik konkurents käib "aju võimsuse" peale mitte selle peale, kes hobust vankri taha panna oskab".

Saatejuhi küsimuse peale, et kui teised riigid ütlevad meile (Saksamaale), et ei loe mitte matemaatika hinne vaid inimlikkus, siis mis oleks õige lahendus, vastab prof. Heinsohn, et "meile on inimlikkus palju tähtsam kui majandus".

Saatejuht küsib uuesti, et kas on õige migrante lihtsalt inimlikkusest vastu võtta ja riskida Euroopa ühiskonna lagunemisega, mille tingib kultuuride erinevus ning migrantide konkurentsivõimetu haridustase? Prof. Heinsohni vastus: "Kes aitab, aitab alati liiga vähe, kui ühe miljoni vastu võtame, jääb üheksa miljonit aitamata, kes pahaseks saavad. Kes ei aita, ei jää kellelegi silma, keegi ei räägi ju Jaapanist, kes mullu ainult 11 asülanti vastu võttis".

Prof. Heinsohni hinnangul on Euroopa tulevik tume selles osas, et puhkevad suured võitlused (ta ei täpsusta, kas ta peab silmas praeguse immigratsiooni pooldajate ja vastaste poliitilist võitlust või füüsilist võitlust moslemitega). Ning andekad oskustöölised, kes ei ole nõus praeguse immigratsiooni poliitikaga, kes ei soovi Euroopas oma tööga majandusmigrante üleval pidada, rändavad riikidesse, mille immigratsiooni-poliitika võtab vastu vaid oskustöölisi (eelpool nimetatud "kompetentsi kindluse" riigid). Mure on selles, et nad ei hakka protesteerima, vaid lähevad vaikselt minema. Selle tulemil Euroopa vaesub ning võimaliku stsenaariumi järgi langeb elatustase kolmanda maailma tasemele.

Prof. Heinsohn'i seisukohtade täpsustamiseks lisan siia ka tema seisukohad tema poolt 05.10.2015. avaldatud FAZ artiklist, pealkirjaga "Migrantide järeltulijate fiasko". Seal tõstatab ta küsimuse, et kas migrandid hakkavad Saksamaa tööstust arendama ja päästma, ning vastab lühidalt, et oma koduriikides ei ole nad veel ühtegi Saksamaaga konkurentsivõimelist tööstusettevõtet loonud. Ta toob meenutuse ajaloost, et kui Saksamaa omal ajal [1960ndad] alustas migrantide (Gastarbeiter)   toomist kolmanda maailma riikidest, loodeti samuti head tööjõudu saada, kuid saadi hoopis hulgaliselt töötuabiraha taotlusi.[2]
Prof. Heinsohn on skeptiline praeguste optimistide osas, kes väidavad, et peale paari saksa keele tundi on "sel korral on kõik teisiti" ning "migrantide koolituse peale välja käidud megamiljardid on absoluutselt innovativselt investeeritud raha".[3]

11.12.2015. avaldas isegi Saksamaa riiklik uudistekanal Deutsche Welle Kieli Maailmamajanduse Instituudi (IfW) uuringutöö tulemused, et miljoni migrandi vastuvõtmine läheb Saksamaale aastas maksma €  25-55 miljardit.[4] See on positiivne ja üsnagi tähelepanuväärne, arvestades asjaolu, et seniajani on Saksamaa meedia pasundanud ainult vasakliberaalset ajupesu sellest, kuidas immigratsioon majanduskasvu toob ning kinnitanud seda "teaduslike" uuringutega.

Mis oli käesoleva jutu mõte? Aru saada sellest, et immigratsioon (oma tänasel kujul) on majanduslikus mõttes Euroopale ainult koorem. Globalistid ja karjeristid jätavad selle kas täiesti tähelepanuta, või siis esitavad valeadmeid, mis sageli baseeruvad psudo-teaduslikel uuringutel, mille kohaselt immigratsioon toob majanduskasvu. Minu eesmärk oleks immigratsiooni-teemaline debatt viia emotsioonide pealt üle faktide peale. Kas meil on inimlik kohustus teisi aidata, on eraldi vaidlusteema, kuid seda, et see on majanduslikus mõttes meile kahjulik, ei saa eirata.

Kui sina ei taha, et Euroopast saab subkultuurne kolmanda maailma riik, vaid tahad säilitada oma tsivilisatsiooni alusväärtuseid ning majanduslikku heaolu, siis toeta MTÜd International SIS, mis seisab Sisserände ning islamiseerumise vastu.

[1] Prof. Gunnar Heinsohn: Eine düstere Prognose für Europas Zukunft
https://www.youtube.com/watch?v=6Fp3EiGKS-M

[2] Heinsohn, G. Das Fiasko der Migrantenkinder. Frankfurter Allgemeine, Wirtschaft. 05.10.2015.
http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/menschen-wirtschaft/gastbeitrag-werden-fluechtlinge-die-deutsche-wirtschaft-retten-13838509.html

[3] Heinsohn, G. Das Fiasko der Migrantenkinder. Frankfurter Allgemeine, Wirtschaft. 05.10.2015.
http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/menschen-wirtschaft/gastbeitrag-werden-fluechtlinge-die-deutsche-wirtschaft-retten-13838509.html

[4] Refugee influx to cost Germany 25 to 55 billion euros annually: study. Deutsche Welle. 11.12.015.
http://www.dw.com/en/refugee-influx-to-cost-germany-25-to-55-billion-euros-annually-study/a-18912600

Georg Krisberg



 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP