RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 18. jaanuar 2016

MATTI ILVES: KAS TÕESTI ON MAAILMAVAATE PAREMPOOLSEL TIIVAL KITSAS?

Meie meedia on tihti rääkinud, et maailmavaate parempoolsel tiival on kitsas. See on täislik vale ja rahvale puru silmaajamine.
Hiljuti oli "Vikeraadios" saade, kuhu kutsuti kohale meie oletatavalt 3 parempoolset parteid EKRE, IRL ja EVE: Reporteritund. Paremkonservatiivne maailmavaade, 14.01.2016 - http://vikerraadio.err.ee/l/jarelkuulamine

Eestis on vaid üks erakond, mis jagab tõepoolest paremkonservatiivset maailmavaadet ja see partei on kahtlematult Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Võtame alustuseks siis IRLi
See ei ole mingil juhul paremkonservatiivne erakond ja veel vähem veel rahvuslik. Muutus toimus päris kiirelt kui Erakond Isamaa ja Res Publica Liit ühinesid. Ametlikult registreeriti uus erakond 15. novembril 2006. IRL peaks olema põhikirja järgi "Eestis tegutsev alalhoidliku maailmavaatega aatekaaslaste vabatahtlik liit."
Tegelikult on aga IRL võtnud täielikult omaks Euroopa Liidus viljeldava vasakliberaalse maalilmavaate ja on nüüd tõsimeelne liberaalne partei, tõenäoliselt mõningate parempoolsete ning rahvuslike sugemetega ja ainult.

Ka mina kuulusin kunagi IRLi, 06.02.2008...01.01.2010. Astusin sinna selleks, et võib-olla on erakonnas ehk võimalik midagi veel muuta. Tegelikult oli juba siis erakonnas suur opositsioon, kuid paraku vaikivas olekus ja enda rahulolematust partei kursiga valjuhäälselt ei avaldatud. Nägin õige pea, et mingeid maailmavaatelisi muutusi ei ole seal võimalik läbi viia. Välja astusin IRL-ist peale ägetat vaidlust Marko Mihkelsoniga, kus ta kaitses kõigest südamest tänapäeva ELi liberaaldemokraatliku maailmavaadet, mis siis ei olnud veel näidanud kaugeltki enda kuritegelikku nägu. M.Mihkelsonist on saanud nüüd ehtne reeturpoliitik.
Rahvuslik erakond IRL ka ei ole, kuigi püüab end ehtida rahvusluse sulgedega. Nüüd on nad väljamõtelnud uue termini "avatud rahvuslus", sinna alla sobiksid imehästi ka neegrid-eestlased keda tegelikult praegu ei saa olemas olla, lugege SIIT. IRL-il on ainus tee, mida on mainitud ka meie suures meedias, ühineda Reformierakonnaga! Vastasel juhul rändab ta ajaloo prügikasti.

Lühidalt veel ka Eesti Vabaerakonnast (EVE)
Vabaerakond ei oma tegelikult mingit maailmavaadet ja hoolimata pingsatest otsingutest ei ole nad seda siiamaani leidnud ja ei peagi seda suureks miinuseks, vaid kõiguvad liberaalide ka konservatiivide vahel. Tegelikukt sobikski neile kesktee, tähedab mingi uus keskeerakond. Ise aga nimetavad nad müüd ennast eksitavalt paremtsentristideks. Rahvuslusest ei saa selle erakonna puhul rääkida isegi niipalju kui IRLi puhul. Rahvas on andnud küsitluste järgi neile suure usalduskrediidi, mida nad ei õigusta ja usun et nende populaarsus hakkab kiirelt langema võrreldes EKRE-ga, sest see erakond on tõusuteel.
Midagi head ei ole arvata erakonnast kelle praegune juht Andres Herkel, olles veel IRLi ridades hääletas ESM-i poolt. Video ESM-i olemusest:

1 kommentaari:

Anonüümne 19. jaanuar 2016, kell 15:44  

Hea Matti Ilves.Mittemingisugused parteid ei õigusta enam oma olemasolu.Absoluutselt kõik korrumpeeruvad ja mädanevad lühikese ajaga. Päästab vaid otsedemokraatia saadikute tagasikutsumise võimalusega. Asjata vaevate oma südant.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP