RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 6. jaanuar 2016

Joensuu linnas hakkasid tänavatel patrullima "Odini sõdalased"

Rühm soomlasi, kes kutsuvad end nimega Soldiers of Odin (Odini sõdalased) ja väidavad, et nende näol on tegu "valge Soome eest võitleva isamaalise organisatsiooniga", teatas, et nad hakkavad korra tagamiseks patrullima Joensuu tänavatel. Sotsiaalmeedias aga kutsutakse kaaskodanikke patrullsalkadega liituma.

Facebookis jagatud tekstis märgitakse, et tänaval patrullitakse naiste, laste ja eelkõige soomlaste kaitseks. Liituda saab aga mees, kellel on vankumatu lojaalsus ja usaldus rühmakaaslaste suhtes, vahendas Yle.
Joensuu politsei kinnitas, et tõepoolest on linnatänavatel märgatud liikumas mehi, kelle riietel on kiri Soldiers of Odin.

"Politseinikele on mehed öelnud, et nad soovivad tagada rahu tänavatel. Meie poolest võib see tegevus põhimõtteliselt jätkuda, kuid avaliku korra tagamine on siiski politsei ülesanne. Minu sõnum patrullijatele ongi see, et andke oma tähelepanekutest teada politseile või häirekeskusele ja ärge hakake ise kuidagi sekkuma," rääkis ülemkomissar Vesa Kostamo.

Ülemkomissar rõhutas, et politsei hinnangul pole avaliku korra tagamisel Joensuus mingeid probleeme, kuigi tänavatel patrullimas käivad isikud vastupidist väidavad.
Põhja-Karjala sotsiaalkaitseühenduse kultuurilise mitmekesisuse arendaja Ville Elonheimo kommenteeris, et nn tänavapatrullid tegelikult raskendavad vahetusüliõpilaste ja immigrantide integreerumist. "Välismaalaste vastane liikumine pigem vähendab turvatunnet," nentis ta.
Ka Elonheimo peab oluliseks, et avaliku korra tagamine oleks ainult politsei õigus ja kohustus.
Soldiers of Odin ei soovinud teemat Yle ajakirjanikule kommenteerida.

3 kommentaari:

Anonüümne 6. jaanuar 2016, kell 14:14  

ka meil peaks olema salk kalevipoegi tänaval patrullimas

Matti Ilves 6. jaanuar 2016, kell 16:59  

Õige mõte!

Lesko 6. jaanuar 2016, kell 21:38  

Skinheadid on olnud Joensuus nii kaua kui mina mäletan. Tõsi, nad on valinud omale seekord nime mis sobiks antud patrullimisega. Just mõni nädal tagasi rääkisin ühe sellise mehega juttu. Teemaks oli selle 14 aastase tüdruku vägistamine mis hiljaaegu oli. Olen elanud siin pikki aastaid ja ma ei tea ÜHTEGI kes tahab sõjapõgenikke riiki. Ainult madalalaubaline Õigusminister, kes leidis, et 14 aastase vägistamine on päris normaalne ja õigustatud tegumis ei väärigi kellegi karistamist. Ise ma arvan, et lõpuks tõusebki rahvas korrupeerunud poliitikute ja valitsuse vastu. Mitte ainult Soomes vaid Euroopas ja samuti USAs....eriti USAs kuna Obama tahab relvi kokku korjata nagu seda Jean-Claude Juncker teha tahab Euroopas. Enivei...soovin kõigile edu ja lootkem, et siin maailmas lõpuks selge mõistus siiski valitsema pääseb ja korrupeerunud valtsused ajalukku lähevad.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP