RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 20. oktoober 2015

Rootsi Demokraadid tahavad keelata asüülitaotlemise ja lahkuda EL-ist

Riigipäeva suuruselt kolmanda partei Rootsi Demokraatide liider Jimmie Åkesson teatas, et soovib täielikku keeldu sisserändele ja riigi lahkumist Euroopa Liidust. "Eemale, pagulased, Rootsi on juba täis," on tema sõnum.

Rahvuskonservatiivid käivitasid oktoobri algul rahvusvahelise kampaania hoiatamaks immigrante Rootsi tuleku eest. Pikalt haiguslehel olnud Åkesson naasis avalikku ellu aprillikuus, vahetult enne Teise maailmasõja järel suurima rändekriisi puhkemist.
"Minu sõnum on neile inimestele, et Rootsi ei saa teid vastu võtta. Enamik, kui mitte kõik ei tule Rootsi kui esmariiki. Nad tulevad Saksamaalt ja Taanist. Ja ka sinna tulevad nad mujalt riikidest. Mingil ajal tuleks jääda esmase varjupaiga põhimõtte juurde," ütles Åkesson suurlehele Dagens Nyheter antud usutluses.
Tema sõnul tuleb võimaldada inimestel saada oma esmased vajadused rahuldatuna nende esmariigis. "Ei peaks olema eriti raske öelda inimestele, et kahjuks te ei saa meie riiki tulla, kuna see on juba täis."
Åkesson ütles ka, et ta soovib Rootsi lahkumist Euroopa Liidust. "Me soovime alalist piirikontrolli ja vastustame vaba liikumist EL-i sees. Rootsi peab olema suveräänne riik. On selge, et meil peab olema kaubanduslepe meie piirkonna riikidega, kuid ma ei taha, et Rootsi oleks EL-i täisliige."
Poliitiku sõnul on ta end pühendanud ühiskonna muutmisele, kuid pole seda veel saavutanud. "Oleme nüüd suuruselt kolmas partei Rootsis ja me võitleme selle nimel, et saada vahest juba järgmistel valimistel suurimaks parteiks."
Septembrikuu avaliku arvamuse uuringu järgi toetab Rootsi Demokraate 17,7% küsitletutest. Neid edestavad parempoolne Moderaatide partei ja Sotsiaaldemokraadid vastavalt 22,8 ja 22,4 protsendiga.
Aasta tagasi toimunud parlamendivalimistel pälvisid rahvuskonservatiivid 12,9% valijate toetuse.

Allikas: http://www.pealinn.ee/valisuudised/rootsi-demokraadid-tahavad-keelata-asuulitaotlemise-ja-lahkuda-el-ists-n154969
______________
Rootsi Demokraate toetab praeguste uuringute järgi juba üle 24% ja nad on tõusnud populaarsuselt suurimaks Rootsi parteiks. Loodan, et nende edulugu jätkub.
M.I.

2 kommentaari:

Ivo Õunpuu 20. oktoober 2015, kell 12:04  

Ideoloogia pole mitte ainult reaalsusetunnetust hävitav, vaid on seotud ka korruptsiooni ja maffialaadsete huvidel põhineva võrgustiku loomisega ja seepärast on sellest lahtisaamine märksa raskem kui valimistel võimule tulemine. Edu neile Rootsi liberastlik-sotsialistliku saastast puhastamisel, kuid kahtlen et see neil õnnestub, selleks peab liberalismi ja sotsialismi defineerima kuritegelikeks ideoloogiateks!

Anonüümne 21. oktoober 2015, kell 08:26  

Rootsi Demokraadid (SD) on juba ammu Rootsi suurim partei, ca 27% viimaste mootmiste kohaselt.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP