RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 26. oktoober 2015

Poola valimised: konservatiivide võit, rahvuslased parlamendis, sotsid väljas

Esimeste teadete kohaselt tuli pühapäevaste Poola parlamendivalimiste võitjaks kristlik-konservatiivne Õiguse ja Õigluse partei, kes kogus 39,1 protsenti häältest. See häältesaak võimaldab parteil üksinda uue valitsuse moodustada.

Õigus ja Õiglus saab seega 242 kohta 460-kohalises alamkojas. Erakond on lubanud muu hulgas otsustavalt vastu astuda migratsioonile ja Euroopa Liidu pagulaskvootidele.
Liberaalne ja Brüsseli-meelse valitsuspartei Kodanikuplatvormi toetus langes 23 protsendile. Peaminister Kopacz möönis kohe peale hääletamise lõppu, et valitsuspartei on valimised kaotanud.
Ükski vasakpoolne partei ei ületanud seekord valimiskünnist. Seega on esimest korda 70 aasta jooksul Poolas parlament, kus vasakpoolseid ei ole.
Valimisliidu Kukiz’15 koosseisus pääsesid Poola parlamenti ka Rahvusliku Liikumise esindajad. See tähendab samuti muutust Poola poliitikamaastikul – üle pika aja on parlamendis otseselt rahvusmeelne erakond. Esialgsetel tulemustel pääses parlamenti neli rahvuslast.

Allikas: http://uueduudised.ee/poola-valimised-konservatiivide-voit-rahvuslased-parlamendis-sotsid-valjas/
________________
Poola valimised võitsid euroskeptikud! Eestis kahjuks ei ole suurt euroskeptilist erakonda (Iseseisvispartei on ELi vastane, poliitiliselt aga vähe mõjukas) ja EKRE on veel E Liitu pooldav partei (rahvusriikide ELi unelm), nad kritiseerivad vaid mõnda Brüsseli otsust.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP