RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 17. juuni 2015

MATTI ILVES: PINGED USA JA HIINA VAHEL KASVAVAD

USA teatas hiljuti, et nad on viimud oma laevastiku Lõuna-Hiina merre ja jätkavad seal patrullimist ja lennukitega lendamist.
Nüüd juhtus juba ka esimene insident USA ja Hiina vahel, nimelt tungis Ameerika luurelennuk Hiina õhuruumi. Pressiesindaja Hiina välisministeeriumist rõhutas, et USA lennuk oli sisenenud Hiina õhuruumi ja piloot ei vastanud kutsungitele.

"Reuters" tsiteeris USA diplomaati Ida-Aasia-küsimustes Daniel Russel´i kes ütles: "USA luurelennud on täiesti asjakohased ja meil on õigus lennata rahvusvahelises õhuruumis ja liikuda rahvusvahelistes vetes. Keegi, kes on täie mõistusega inimene, ei ürita takistada USA mereväge." Päris karm vastus.

Juba 2010. aastal teatas president Barack Obama, et ka Lõuna-Hiina meres on USA "riiklikud huvid". Vastuseks sellele võttis Hiina Scarborough Shoali saare oma kontrolli alla, see asub 120 meremiili läänes Filipiinide Luzon´i  saarest. Lisaks on Aasia-Vaikse ookeani piirkonnas praegu kaheksa USA sõjaväebaasi ja Ameerika kavatseb oma mõju seal otsustavalt suurendada.
Tegelikult arvan, et konfliktil on selgelt majanduslikud põhjused, sest Hiina ohustab otseslelt USA dollarit maailmarahana ja see võib viia sõjani.

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/24/gegen-china-usa-verstaerken-patrouillen-im-suedchinesischen-meer/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP