RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 8. juuni 2015

MATTI ILVES: HIINA TAHB HAKATA MÄÄRAMA KULLA HINDA

Hiina tahab hakata määrama kulla hinda, vastuseks Londoni kullabörsile, kus viimasel ajal on tulnud ilmsiks mitmed kullaga spekuleerimise juhtumid ja seal on tegelikult kulla hind määratav pankurite huvidest lähtuvalt.
Samuti soovib Hiina viia juba sellel aastal jüaani kullastandardile, jüaanist saab seega kullaga tagatud raha!

Hiina liberaliseeris oma kulla turu ja selle eesmärk on hakata kullaga kauplema Shanghais üle maailma. Samuti on eesmärgiks võetud USA dollari kõrvale tõrjumine.
Hiina on maailma suurim kullatootja ja eelkõige sõltub temast tulevikus kulla hinna määramine.
Hiinlased on ostnud viimastel aastatel vastupidi rahvusvahelise suundumusele massiivselt kulda. Ameeriklased kardavad, et Peking ja Moskva (ostavad samuti kulda) kehtestavad ühiselt uue kullastandardi.

Aga meie vabamüülasest omaaegne Eesti Panga juht Siim Kallas-Goldberg müüs meie vabadussõdalaste verega väljavõideldud ja Venemaalt saadud kulla vaid hetkekasu nimel. Vahetas selle mittemillegagi tagatud tänapäevase inflatsoonist puretud pabarraha ja kriisi ajal väärtust kaotanud väärtpaberite vastu. Peab veel ütlema, et kõikide iseseisvate riikide keskpangad (ka ELi osariikide keskpangad, nüüd küll Euroopa Keskpanga filiaalid) hindavad kulda ja on varunud seda rasketeks aegadeks.

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/20/gegen-den-dollar-china-will-kuenftig-den-gold-preis-bestimmen/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP