RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 15. juuni 2015

Küsitlus: alla poole suuremate NATO riikide elanikest sooviks oma riigi sekkumist, kui Venemaa liitlast ründaks

www.DELFI.ee
Foto: Ints Kalninš, REUTERS

Sõltumatu mõttekoja Pew Research Centeri avaliku arvamuse uuringu tulemusena selgus, et vähemalt pooled sakslased, prantslased ja itaallased leiavad, et nende riik ei peaks kasutama sõjalist jõudu NATO liitlase kaitsmiseks Venemaa rünnaku korral.
Paljudele liitlasriikidele on vastumeelne NATO artiklist 5 kinnipidamine, selgub uuringust. Keskmiselt 48 protsenti küsitletutest leiab, et nende riik peaks kasutama sõjalist jõudu, kui Venemaa astub tõsisesse sõjalisse konflikti naaberriigiga, mis on NATO liige. Keskmiselt 42 protsenti on selle vastu.
USA ja Kanada on ainsad suuremad NATO riigid, kus enam kui pool küsitletutest leiab, et nende riik peaks kasutama sõjalist jõudu, kui Venemaa ründab NATO liitlast (vastavalt 56 ja 53 protsenti).
Sõjalise sekkumise vastu Venemaa rünnaku korral liitlase vastu ollakse kõige rohkem Saksamaal (58 protsenti), Prantsusmaal (53 protsenti) ja Itaalias (51 protsenti).
Kõikide NATO riikide avalik arvamus usub pigem seda, et USA tuleb liitlasele appi (keskmiselt 68 protsenti) kui et seda ollakse valmis tegema ise.
Küsimustele vastas 11 116 inimest kaheksas NATO liikmesriigis: Kanadas, Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias, Poolas, Hispaanias, Suurbritannias ja USA-s. Küsitlus viidi läbi 6. aprillist kuni 15. maini 2015.

Allikas: http://www.delfi.ee/archive/print.php?id=71672073
_______________
Paistab, et paljud NATO riigid meid rünnaku korral ei abista, sest Lääne-Euroopas on poliitikud harjunud arvestama rahva arvamusega. NATO ei otsuseta ise midagi, vaid otsuse teevad riikide poliitikud.
Lugege NATOst veel SIIT.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP