RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 22. juuni 2015

Briti miljonärid plaanivad ELi-vastast kampaaniat

www.DELFI.ee
Arron Banks, Nigel Farage
Foto: Ben Birchall, NAP

Ajaleht The Sunday Telegraph kirjutab, et mitu Suurbritannia miljonäri plaanivad ühendada jõud ja kulutada vähemalt 20 miljonit naelsterlingit, et viia läbi kampaania, millega üritatakse saavutada referendumil Euroopa Liidust välja astuda soovivate inimeste ülekaal.
Teadaolevalt käivad läbirääkimised Suurbritannia armeekindraliga, kes peaks nõusoleku korral hakkama 10. septembril avapaugu saavat Euroopa Liidu vastast kampaaniat juhtima.  Organiseerijad on juba üritanud ära rääkida ka mitut sportlast ja teisi avaliku elu tegelasi.
Kampaania peakorter pannakse sel kuul püsti Londonis ja sinna palgatakse inimesed, kes hakkavad kampaaniat juhtima. Agentuuril on kavas hakata tegema suurejoonelist propagandat, kasutades selleks erinevaid platvorme, et jõuda võimalikult paljude inimesteni.
Euroopa Liidu vastast üritust juhib seni euroskeptilist Briti Iseseisvusparteid (UKIP) jõudsalt toetanud Arron Banks, kelle sõnul ei ole antud kampaanial poliitika ega UKIPiga mingit pistmist. "Tegemist on liiga olulise teemaga, et see poliitikute kätte usaldada," ütles ta.
Banksi sõnutsi on kampaania põhirõhk küsimusel, miks EList lahkumine on kasulikum kui sinna jäämine, ja selle sõnumiga üritatakse jõuda nii noorte kui vanade, nii rikaste kui vaesteni.
Samal ajal on peaminister David Cameron alustanud liikmesriikidega uusi läbirääkimisi blokiga liitumisel sõlmitud lepingu muutmise osas, eesmärgiga kaubelda Suurbritanniale välja paremad tingimused ning üritada nii tagada saareriigi jäämine Euroopa Liidu koosseisu.

Allikas: http://www.delfi.ee/archive/print.php?id=71755507
_______________
Lugege lisaks veel SIIT.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP