RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 18. juuni 2015

Austria lõpetas siseministri korraldusel asüülitaotluste vastuvõtu

, 17. juuni 2015
 Austria siseminister Johanna Mikl-Leitner (paremal)

Austria siseminister Johanna Mikl-Leitner käskis lõpetada kõik asüülitaotluste vastuvõtud, vahendab ajaleht Der Standard. 
Täpsemalt öeldes: asüülitaotlejad pannakse küll kirja, kuid nende taotlusi ei menetleta. Selle asemel keskendutakse tulnukate väljasaatmisele.
Lõpetamiskäsu andis Mikl-Leitner reedel, 12. juunil pärast seda, kui Visegrádi nelikusse kuuluvate riikide (Ungari, Slovakkia, Poola ja Tšehhi) esindajad olid päev varem peetud tippkohtumisel väljendanud selget vastuseisu Euroopa Komisjoni pealepressitavatele pagulaskvootidele.
Minister põhjendas oma korraldust sellega, et Austria on immigrante ja nende sugulasi juba niigi palju vastu võtnud ja et nüüd tuleb sama teha teistel Euroopa Liidu riikidel.

Austria Rahvaparteisse kuuluv Mikl-Leitner sattus seepeale end multikultuursuse eestkõnelejateks nimetavate rühmituste kriitikatule alla. Need süüdistavad teda vastutustundetuses, ametivõimu kuritarvitamises ja rassismis ning nõuavad tema tagasiastumist. Teravalt arvustas Mikl-Leitnerit ka tema sotsiaaldemokraadist kolleeg, kaitseminister Gerald Klug. Tolle meelest ei ole siseministri samm mingi lahendus, vaid hoopis teravdab probleemi.
Seevastu isamaaliselt meelestatud austerlased toetavad ministri sammu täielikult. Osa neist leiab isegi, et tulnuks minna veelgi kaugemale: sulgeda piirid, immigrantidele näidata aga ust. Nende seisukohti väljendab näiteks teine mõjukas Austria erakond – Austria Vabaduspartei (sks lüh FPÖ). "Paat on täis!" ütles sel puhul FPÖ esimees Strache.
Austria valitsuse andmeil kasvas asüülitaotlejate hulk tänavu nelja esimese kuuga 160%, ulatudes 14 225 isikuni.


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP