RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 13. november 2014

Martin Helme: ärge lükake pere loomist edasi

Foto: Liis Treimann

 Lapsed on meeste elus stabiliseeriv faktor, see teeb mehed paiksemaks, töökamaks, paneb nad vähem jooma ja vähem ringi hulkuma, rääkis Martin Helme kolmapäeval isadepäevale pühendatud konverentsil.


«Kui inimesed arvavad, et ma hakkan pere looma siis, kui mul on olemas need ja need asjad, siis nad tegelikult lükkavad edasi neid elusündmuseid, mis on pöördumatud,» ütles poliitik ja ajakirjanik Martin Helme, kes on ise nelja lapse isa. Tema arvates ei peaks noored pere loomist edasi lükkama, sest noored lapsevanemad võtavad asju kergemalt.
Ka karjäär ei tohiks olla argumendiks, miks pere loomist edasi lükata. «Karjäär pole garanteeritud kunagi. Saad hea töökoha, tuleb majanduslangus, kõik koondatakse ära, aga lapsi ei koondata kunagi. Lapsed jäävad sulle ikkagi ja nad annavad sulle motivatsiooni rohkem pingutada, vaeva näha, mõelda elus pikema plaaniga.»
Poliitiku sõnul on lapsed meeste elus stabiliseeriv faktor. Nad teeb mehed paiksemaks, töökamaks, paneb nad vähem jooma, vähem ringi hulkuma. «Ütleme niimoodi, et kui sa 25. eluaastaks pole sarvi maha jooksnud, siis on väga küsitav, kas sa ka 40. eluaastaks oled need maha jooksnud. Ühel hetkel lihtsalt perekond ja lapsed sunnivad sind hakkama vastutustundlikuks kodanikuks.»
Helme ütles, et pole mõtet oodata valget laeva ja helesinist tulevikku, sest see on juba käes, kui inimene loob endale perekonna ja saab oma lapsed. «Siis sa alles näed, mis on elus tõeline ilu ja tõeline väärtus ja mis paneb sind hommikul voodist üles tõusma põhjusega,» võttis Helme noori innustava jutu kokku.
Konverentsil «Miks isa pole tähtis mees?» otsiti vastuseid sellistele küsimustele, nagu: milline on hea isa? Kas eesti mees tahab üldse isa olla? Milline on ühiskonna silmis isa roll, milline mehe roll ja kuidas neid edukalt ühendada? Millist eeskuju tahab isa lapsele anda?

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP