RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 6. juuli 2014

Video protestikirjade üleandmisest Riigikogus

Hea Matti Ilves!
Mul hea meel Teile teada anda, et saime valmis video, mis kajastab kooseluseaduse läbisurumise vastu saadetud protestikirjade üleandmist Riigikogule 17. juunil 2014.

Videot saate vaadata siit:


https://www.youtube.com/watch?v=yXdd5wKnBds

Video valmistamine oli minu jaoks väga oluline, sest selle protestiaktsiooni läbiviimine oli tõesti tuhandete inimeste ühine tänuväärne pingutus, mistõttu ma tahan, et võimalikult paljud inimesed saaks selge ülevaate, kuidas see ettevõtmine kulmineerus.

Palun jagage videot ka oma sõprade ja tuttavatega, et ka neil oleks meie aktsioonist parem ülevaade ning et nende ettekujutus meie püüdlustest ei kujuneks vaid meedia poolt kujundatud kõverpeegli vahendusel.

Kõrvuti selle videoga tasub meenutada ka eelmisel aastal tehtud videot, mis kajastab meie ühise petitsiooni "Kaitskem üheskoos perekonda!" raames kogutud enam kui 38 000 inimese allkirja üleandmist Riigikogule:

https://www.youtube.com/watch?v=h4sq-7Dh1Ow

Tänaseks on meie petitsiooniga liitunud juba rohkem kui 48 000 inimest ning õige pea saab täis ka aasta alguses eesmärgiks seatud märgilise tähtsusega 50 000 allkirja piir.
Nüüd, kus suur töö on tehtud ja kooseluseaduse läbisurumise püüdlused on taas mõneks ajaks peatatud, valmistume juba uuteks katsumusteks. 
Ikka ja jälle peame kordama ja rõhutama – nagu teeme seda ka protestikirjade üleandmist kajastavas videos –, et meie eesmärgiks ei ole kelleltki mingeid õigusi ära võtta ega neid piirata, vaid kaitsta abielu, perekonda ja ühiskonna kõlbelisi alusväärtusi ideoloogiliste rünnakute ja ümberkirjutamise püüdluste eest ning aidata kaasa meie ühiskonna moraalsele uuestisünnile.


Uutest plaanidest annan Teile õige pea teada ning ühtlasi loodan Teiega kohtuda meie suvisel ringreisil, mis leiab aset 3.-9. augustini ning mille kohta leiate täpsemat teavet siit:

http://saptk.ee/blog/2014/07/01/sihtasutus-tuleb-oma-toetajatega-kohtuma/

Siiralt tervitades ja rõõmsat suve soovides,

Varro VooglaidJuhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

PS! Juhin Teie tähelepanu veel mõnele olulisele uudisele, millega tasub kindlasti tutvuda.

Pressinõukogu: Postimees rikkus Varro Vooglaidi artikli omavolilise kärpimisega ajakirjanduseetika põhimõtteid

Pressinõukogu otsustas ühemõtteliselt, et ajaleht Postimees rikkus minu artikli "Valetamisest ja vassimisest seonduvalt kooseluseadusega"  omavolilise kärpimise ja kokkulepitud avaldamisaja muutmisega head ajakirjandustava. 
Pressinõukogu kohustab Postimeest trükkima selle kohta ära õienduse ning saadab seejärel laiali ka asjakohase pressiteate.

Pressinõukogu otsus resoneerub ilmekalt hiljuti Postimehe vanemtoimetaja ja Tartu Ülikooli ajakirjandusõppejõu Priit Pulleritsu poolt oma ajaveebis kirjutatuga:

"Eesti ajakirjandus on millegipärast valinud poole. Ma ei tea, miks. Ometi peaks ajakirjandus oma ühiskondlikust funktsioonist tulenevalt esitama just kriitilisi küsimusi: miks seda seadust nii puššitakse? Mis jõud on selle taga ja miks? Aga Eesti ajakirjandus seda ei tee ja see ajab mind vihale. Hullem veel: Eesti ajakirjandus paistab tegema kõik, et keegi ei saaks kriitilisi küsimusi tõstatada. Kooseluseaduse üle peetavas debatis on Eesti ajakirjandus näidanud end putinliku propagandavahendina. Jah, see on öeldud tsiteerimiseks."


Vt lähemalt: http://www.postimees.ee/2840013/postimees-rikkus-head-ajakirjandustava

Varro Vooglaid selgitab ERR-is kooseluseaduse tagamaid
Pärast pöördumist ERR-i eetikanõuniku poole sai rahvusringhäälingu eetris lõpuks mõneks minutiks sõna ka meie sihtasutuse esindaja. Selgitasin Vikerraadios intervjuus Neeme Rauale mõne sõnaga kooseluseaduse tagamaid. Et intervjuu andmise võimalusest teatati ette vaid väga põgusalt, andsin oma selgitused tänaval kõndides telefoni teel.

Temaatiline osa saatest algab 14. minuti keskelt.

Kuula lähemalt: http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=2307101

IRL tegi ettepaneku panna kooseluseadus rahvahääletusele
Opositsioonilise Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon tegi 1. juunil Riigikogule ettepaneku korraldada palju eriarvamusi tekitanud kooseluseaduse eelnõu vastuvõtmiseks rahvahääletus.

Otsuse eelnõu kohaselt toimuks rahvahääletus tuleva aasta 1. märtsil koos järgmiste riigikogu valimistega. IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles eelnõu üle andes, et erakond usub Eestisse, kus avatud otsustamine ja kaasamine on kasuks kogu ühiskonnale. "Eesti on väike ühiskond, see tähendab seda, et teemades, mis tekitavad tõsist ühiskondlikku poleemikat, on mõtet pöörduda olulistes küsimustes ka ühiskonna poole," märkis ta.

EPL süüdistab  aga IRL-i kooseluseaduse rahvahääletusele panemise ettepaneku pärast populismis.

Ohu märk on kahtlemata see, et erakonna kolm aseesimeest – Juhan PartsEne Ergma ja Eerik-Niiles Kross ei toeta küsimuse panemist rahvahääletusele, vaid töötavad sellele koos partei mõne teise prominentse liikmega (Yoko AlenderAnvar Samost) hoopis vastu. Olukord on tekitanud IRL-s märkimisväärseid sisepingeid, sest erakond on meedia pideva surve all.

Vt lähemalt: http://www.postimees.ee/2843477/irl-tahab-panna-kooseluseaduse-rahvahaaletusele
Riigikogu liige Andrus Saare: abielu tuleb väärtustada
Riigikogu liige Andrus Saare põhjendab oma ajaveebis, miks IRLi riigikogu saadikud kooseluseaduse eelnõud ei toeta. "Meie hinnangul tuleb väärtustada abielu ja vältida abielu kõrvale sarnaste institutsioonide loomist kooselu registreerimiseks," kirjutab Saare. "See seadus devalveeriks abielu tähendust. Küsimus ei ole praegusel juhul mitte olemises kellegi või millegi vastu, vaid olemises kellegi poolt. Kui meie jaoks on olulised sellised teemad nagu sündivuse kasv ja tugevad pereväärtused, siis mõistetavalt tahame nende eest ka seista."

Vt lähemalt: http://asajaveeb.blogspot.com/2014/07/abielu-tuleb-vaartustada_1.html

Pastor Tallermaa: kutsun homoaktiviste õpetama oma ideoloogia pealesurumist meie ühiskonnale
Pastor Argo Tallermaa kirjutab oma artiklis, mida Delfi ei nõustunud avaldama, et temal on unistus Eestist, kus kõik seaduse loojad austavad perekonda kui riigi alustala ning kaitsevad põhiseaduslikult perekonna institutsiooni kui rahva püsimise ja kasvamise ning ühiskonna alust – unistus, et lõpeb ükskord ära homoideoloogiline ajupesu ning kogu ühiskond jääb nende lätete juurde, mida põlvkondande kaupa on meile edasi antud ning mis on meid ka kõige raskematest aegadest läbi aidanud.

Vt lähemalt: http://www.decivitate.ee/?news_id=2336

USA asepresident Joe Biden: "homoõigused" on olulisemad kui austus kultuuriliste traditsioonide vastu
Kui kellelgi on kahtlusi selle suhtes, kes või mis on jõulisemad homoliikumise toetajad maailmas ja Eestis, siis see väike artikkel aitab pilti selgemaks saada.

USA asepresident Joe Biden ütles eelmise nädala teisipäeval tehtud avalduses, et nn homoõiguste kaitsmine on tsiviliseeritud rahvaste defineerivaks tunnuseks ning et see tuleb seada olulisemale kohale kui austus rahvuslike kultuuriliste tavade ja traditsioonide vastu.

Biden kinnitas kohtumisel kodumaiste ja teistest riikidest pärit homoaktivistidega, et president Barack Obama korraldusel on USA välispoliitikas ja välisabis väga oluline koht lesbiliste, homoseksuaalsete, biseksuaalsete ja transs-sooliste inimeste õiguste edendamine kõikjal.
    

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP