RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 11. märts 2013

Konservatiivne Rahvaerakond laseb kohalikud valimisnimekirjad koostada piirkondadel

Fragment erakonna kodulehest. 
Fragment erakonna kodulehest.
Foto: www.ekre.ee

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE, endine Rahvaliit) kavatseb viia erakonna struktuuri riigikogu valimiste ringkondadega kattuma ja anda erakonna ringkondades liikmetele ainuõiguse panna sisevalimistel paika kandidaatide nimekirja järjestus nende enda valimisringkonnas.

Erakonna volikogu kinnitas oma laupäevasel istungil erakonna kongressi päevakorra ja uue põhikirja versiooni, mis saadetakse aprilli keskel toimuvale kongressile kinnitamiseks, teatas partei oma pressiteates.
«Tegemist on Eesti poliitikas pretsedenditu põhikirjaga, mis paneb kehtima sisedemokraatia viisil, millest teised parteid ainult räägivad,» selgitab volikogu esimees Henn Põlluaas. «Me viime erakonna struktuuri riigikogu valimiste ringkondadega kattuma ja anname erakonna ringkondades liikmetele ainuõiguse panna sisevalimistel paika kandidaatide nimekirja järjestus nende enda valimisringkonnas. Me oleme kindlad, et see paneb tulevased riigikogu liikmed oma töös vaatama oma valijate poole nii sisevalimistel kui üldvalimistel, mitte lootma oma koha saamise ja säilitamise nimel sõlmima erakonnas tagatoakokkuleppeid. Selline põhikiri takistab korruptsiooni ja tagatubade tekkimist.»
Põhikirja toimkonna esimees Martin Helme sõnul on uues põhikirja versioonis arvestatud ka Konservatiivse Rahvaerakkonna programmilise seisukohaga, et erakondade rahastamine peab eelkõige toetuma liikmemaksudele, mitte maksumaksja rahakotile. «Oleme liikmemaksude ja liikmete motiveerimise eesmärgil sisse kirjutanud põhimõtte, et erakonna liikmel on kandideerimis- ja valimisõigus vaid juhul, kui tal ei ole liikmemaksu võlgnevusi. Selle jõustamine saab muidugi olema raske töö, aga lõppkokkuvõttes muudab see meid sõltumatuks nii poliitkartellist kui suurärimeestest.»
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kongress toimub 13. aprillil 2013 Tallinnas Mustpeade majas, kus erakonna uueks esimeheks valitakse ilmselt suursaadik Mart Helme.

Allikas: SIIN

1 kommentaari:

Anonüümne 16. märts 2013, kell 14:56  

http://www.collive.com/show_news.rtx?id=11866&alias=estonia-agrees-to-stop-labeling peremehed tagasi



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP