RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 24. september 2012

Föderalistid asuvad ikkagi jälgima


Euroopa Liit loob programme, mis peaksid hakkama toimima agentidena foorumivestluste, veebikohateabe, failiserverite, partnervõrkude ning (mis kõige kurjakuulutavam!) üksikute arvutite seiramiseks.
E-pealtkuulamistarkvara ülesandeks on ametliku versiooni kohaselt “ohtude ja ebanormaalse käitumise või vägivaldsuse automaattuvastus”, vahendab DVICE. Reaalselt võimaldaks selline toimiv süsteem jälgida Euroutoopia kritiseerijaid ja kõiki, keda süsteem endale ohuks peab.
Programmide loomise rahvusvaheline koostööprojekt INDECT on EL-ilt saanud kümme miljonit eurot rahastust.
Ootuspäraselt on projekti hakanud ründama mitmed kodanikuõiguslaste rühmitused. Mõttekoja Open Europe (“Avatud Euroopa”) esindaja Stephen Booth on seda otsesõnu orwelllikuks nimetanud, osutades: “Minu hinnangul on see vägagi hirmutav asjade käik.
Need projektid võivad tähendada äärmiselt ulatuslikku tungimist inimeste eraellu. Kodanikud peavad endalt küsima, kas Euroopa Liit ikka peaks neilt kogutud makse kulutama nende järele luuramisele.”
Seni pole projekti kohta avaldatud just palju teavet peale selle, et eesmärgiks on seirata veebi- ja arvutiliiklust ja tuvastada kahtlast tegevust.
Allikas: Forte, NSB

Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP