RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 24. august 2012

Omand Eesti moodi

Halenaljakas lugu - omand Eesti moodi.
Eestis on nii, et omanik pole tegelikult omanik vaid on oma maa rentnik. Kuid kutsutakse rentnikku ikkagi omanikuks. Ilmselt, et uhkem tunne oleks. Jutt käib nn "maaomanikest".
Loogika ütleb, et omanik valdab, kasutab ja käsutab oma omandit. Omanik võib oma omandit ka välja rentida ja selle eest rendist küsida. Kes küsib maa kasutamise eest tasu Eestis? Omanik? Ei, hoopis riik. Riik võtab nn "maaomanikult" maamaksu. Nimetades asju õigete nimedega peaksime mõistma, et maaomanikuks Eestis on seega ALATI riik.
Seda haledam on tänastest uudistest lugeda, kuidas meie nn "maaomanikud" rõõmustasid, et said oma omandi riigile loovutada tingimusel, et oma ülejäänud maa eest ei pea nad kümne aasta jooksul maamaksu tasuma (loe siit). Millal saab meie riigis maaomanik tõesti MAA OMANIKUKS? Või oleme igavesest ajast igavesti sunnitud leppima tõdemusega, et maa kuulub ja jääb kuuluma riigile - s.o. rahvale? Nii nagu see oli Nõukogude Liidu päevil, sest teatavasti on sotsialistlik rahvas ja riik üks (nagu ka natsionaalsotsialistlik riik ja rahvas).

Allikas: http://bhr.balanss.ee/

2 kommentaari:

Anonüümne 24. august 2012, kell 15:42  

Maa on omal ajal tihti ostnud välja meie vanaemad saksa mõisnikult. Mehed saadeti paljud sõtta (näit. 9-s Vene-Türgi sõda). Selleks et need välja osta, sõid nad oma paljulasteliste peredega (paljulapselised pered kindlustasid tööjõu põllule ja elus püsimise laastavate katkude korral) päevast päeva piimasuppi, mida oma lehmast sai lüpsta. Ülejäänud läks loomulikult mõisnikele kümnisteks.

Nüüd mingi kommunistide kari nõuab iga aasta maamaksu. Mille eest? Kas selle eest, et meie vanavanemad nägid poolelu kurja vaeva, et need vähesed hektarid tol ajal karjamaadena kokku ostsid, et säilitada eestlust? Hektarid mis on olnud aastatuhandeid eestlaste päriskoduks.

Peale selle et nn. riik (kommunistid eesotsas) omab ju enamus maad eestis. RMK raiub MILJONI hektari peal metsa aastas 3 MILJNOIT kuupmeetrit puitu. Krt. võtku sealt oma rahad, ei vähe, vaja ikka eestlane vaeseks kottida, et oma viimastest säästudest loobuks.

Mm

Matti Ilves 25. august 2012, kell 14:37  

Õige!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP