RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 21. august 2012

MATTI ILVES: JULIAN ASSANGE NÕUAB WIKILEAKS´I NÕIAJAHI LÕPETAMIST

London (CNN) - "Julian Assange esines Ekvadori saatkonna rõdult ja nõudis USA-d loobuma nõiajahist Wikileaksi vastu. See oli tema esimene avalik esinemine pärast kuu aega viibimist Ekvadori suursaatkonnas.
Kuni WikiLeakes on ohus, seni ei ole sõnavabadust terves meie ühiskonnas.
"USA sõda informaatorite vastu peab lõppema", ütles Assange, nõudes vabadust USA sõdurile Bradley Manningile, keda kahtlustatakse sadu tuhandeid Ameerika valitsuse dokumentide avaldamises Wikileaksile.
Tema advokaat Baltasar Garzon nõudis, et talle antaks turvaline läbipääs Suurbritanniast Ekvadori, kus härra Assange saab jätkata võitlust oma õiguste eest. Assange eitab süüdistusi ja peab neid kättemaksuks oma organisatsioonile USA saladuste avalikustamise eest."(http://edition.cnn.com/?eref=googletoolbar)

Vaadake Assange esinemist:

Assange põgenes Ekvadori saatkonda, et vältida väljaandmist  Rootsile väidetavate seksuaalkuridegude eest ja kuna need kuriteod on väljamõeldud, siis usub ta, et teda tahetakse sealt USA-sse saata. Ameerikas võib
teda oodata surmanuhtlus.
Toon nüüd esile seksuaalkuritegude süüdistuse tausta: "Nüüd on selgunud, et uurija, kes Assange üle kuulab , on "vägistatu" sõbranna. On teada, et nad on omavahel suhelnud interneti teel juba aastal 2009. Väidetav vägistatu on teinud kommentaare ka politseiuurija Facebooki kontole käesoleva aasta veebruaris. Mõlemad - nii politsei uurija kui ka "vägistatu" on mõlemad ka aktiivsed Sotsiaaldemokraatliku partei liikmed. Assange advokaadid väidavadki, et neiu esitas oma vägistamise valesüüdistuse Assange suhtes poliitilistel motiividel." (SIIN)
Tõlge: "Iga kord, kui näeme ebaõiglust ja ei tegutse, me treenime oma iseloomu passiivsusele, ning seeläbi lõpuks kaotavad kõik keda võiksime kaitsta ja keda me armastame."
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP