RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 1. august 2012

MATTI ILVES: "FORBES" - IRAANI TUUMARELVA TOETUSEKS

Hiljuti avaldas USA ja maailma kõige mõjukam majandusajakiri "Forbes" huvitava artikli California Ülikooli rahvusvaheliste suhete uurija Kenneth Waltz´i sulest, SIIN. Seal väljendati üllatavat arvamust, et Iraani tuumarelvaga oleks Lähis-Ida märksa ohutum paik. See tasakaalustaks Iisreali tuumarelvad regioonis ja hoiaks ära rünnakuplaanid Iraani vastu, sisuliselt hoiaks ära sõja.
Selline seisukoht näib olevat üpris tõepärane, sest Iisrael õhutab pidevalt USA-d alustama sõda Iraani vastu ja nii võib see ka teoks saada, ning põhjustada rahvastele jälle tohutuid kannatusi. Sest see sõda ei saa olema hästirelvastatud iraanlaste vastu mitte kerge jalutuskäik, vastupidiselt üldisele arvamusele.
Rünnaku võib ette võtta ka Iisrael üksinda, kui ei õnnestu esialgu USA-d kaasa tõmmata ja kui sõda venib, siis on Ameerika kaasalöömine juba praktiliselt otsustatud.

Praegu Lähis-Ida tuumamonopol annab juutidele sisuliselt karistamatuse tunde ja nad võivad langetada seal läbimõtlematuid otsuseid ning ongi selliseid juba teinud. On ka arvatud, et kui Iraan saab tuumarelva, siis ründavad segased ajatollad kohe Iisraeli, või annavad tuumarelva terroristlike organisatsioonide käsutusse.
Asjatu kartus! Iraani välispoliitikat ei juhi "pöörased mullad" vaid täisti terve mõistusega ajatollad, kes ka tahavad elada ja hoolitseda enda riigi elanike heakäekäigu eest, nii kui nemad seda näevad.

Iraani tuumarelvad tuleks kasuks ka teistele riikidele ja nende majandustele. Nafta hind stabiliseeruks siis kindlasti märksa madalamal tasemel.
Samuti näitab see artikkel, et USA-s on säilinud veel mingi arvamusvabadus ja ei valitse enam-vähem üks seisukoht, nii kui EL-us ja Eestis sellistes küsimustes.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP