RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 3. august 2012

MATTI ILVES: EUROOPA KESKPANK ALUSTEB JÄLLE RÄMPSVÕLAKIRJADE OSTMIST

Euroopa Keskpank alustab jälle rämpsvõlakirjade ostmist! Sama, paralleelselt kavatsetakse teha ka loodava ESM fondidest. Tuletan meelde, et selle panga põhikapital on ainult närused 5 miljardit eurot. Kus kohast siis keskpank kavatseb raha võtta? Aga väga lihtsalt, seda trükitakse järjest juurde, üks viimaseid suuremaid rahatrükke oli 560 miljardit €. Katteta raha juurde trükkimine põhjustab varem või hiljem inflatsiooni ja seeläbi kannatavad kõik euroala inimesed.

Rämpsvõlakirju ostetakse peamiselt erapankade päästmiseks. Pankade võlad on peaaegu kolm korda suuremad kui riigivõlad ja see näitab kuhu läheb ka meie ESM-i antav raha, mida on  üle 150 miljoni euro, ning ühtlasi Eesti tagab ESM-i kohustusi rohkem kui miljardi euroga. Selline valitsuse ja Riigikogu tegevus viib meie osariigi aastakümneteks suurte võlglaste hulkka.
On ka täiesti arusaamatu, miks riigid ja rahvad peavad päästma erapanku? Pangad tegid suurest kasumiihast valed otsused ja peaksid lahendama probleemid nüüd ise. Headel aegadel, kui pangad teenisid ülikasumeid ei loovutanud nad sentigi kasumitest ei riikidele ega rahvastele.

Nn. Eesti Panga presidenent Ardo Hansson ütles täna Vikerraadios, et Euroopa Pank alustab järjekordset võlakirjade ostmist hoolimata sellest, kui ka sakslased peaksid selle vastu olema.
Mulle tundub, et mängitakse tulega ja sellised otsused võivad viia kõigepealt euroala lagunemiseni. Selle vastu ei saa rahvuslastel-iseseisvusleatel midagi olla ja see oleks tegelikult tore. 





0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP