RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 9. august 2012

MATTI ILVES: EESTI RAHVUSRINGHÄÄLING ALUSTAS VAESUSE PROPAGANDAT

Rahvusringhääting alustas Vikerraadio näol hiljuti üllatuslikult vaesuse propagandat. Unustatud on jutud, kuidas me kohe-kohe viie Euroopa Liidu rikkama riigi (osariigi) hulka jõuame. Seda juttu oli viimati kuulda alles  möödunud valimiskampaania ajal, kui Ansip kinnitas, et eesmärk on ikka sama ja pole muutunud.

Nüüd tehakse meile selgeks, et vaesust ei pea häbenema ja Eesti enamus valdu jäävadki vaeseks ning doteeritavaks, ka nende valdade elanike elatustase ei tõuse märgatavalt. Samuti räägiti, et võlakriisis riikide ja nende pankade toetamine ei pidanud riigieelarvele eriti koormav olema ja meie rahva elatustase (õigem oleks - vaesuse tase seetõttu ei tõuse) seetõttu ei lange.
Samas tehti selgeks ka vaesuse "meeldivad ja kaunimad" pooled. Meie silme ette maaliti õuduspilt Tallinna turistilõksudest ja rõhutati, kui tore on elada eestlaste traditsioonilist eluviisi harrastades, see ei pidanudki eriti kulukas olema. Samuti leidsin "Postimehe" juhtkirja: "Vaesus kui süvenev traditsiooniline elulaad".

Kahjuks ei räägitud selles propagandasaates midagi nälgivatest Eesti lastest. Laste ombutsmani andmetel elab üks kolmandik Eesti lapsi vaesuses ja 1/4 neist ei saa kõhtu kunagi täis. Kas see on ka vaesuse meeldiv pool?
Riigijuhid ning Riigikogu liikmed elavad meil mingis väljamõeldud maailmas ja isegi Eesti toidupanga asutaja Piet Boerefijn pidi tulema siia välismaalt - Hollandist.
Terava ja hooliva pilguga nägi ta kohe siinset olukorda ja mainis kahetsusega: "Nii väike riik ja nii palju vaeseid!" Kahjuks tegutseb toidupank ainult suuremates linnades, aga toidujagamiskohti ja abistajaid tuleb siiski pidevalt juurde.

1 kommentaari:

Anonüümne 10. august 2012, kell 09:16  

http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=187924.msg1369848;topicseen#msg1369848
Eesti ja Ameerika ühendriigid hakkavad enam sarnanema deindustrialiseeritud maale. Siin on näide olukorras ühendriikides, kellel ajusid suudab, leida väga palju paraleele eestiga.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP