RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 10. august 2012

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on resoluutselt vastu Eesti ühinemisele ESMiga

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on seisukohal, et Riigikohtu poolt napilt vastuvõetud otsus ESM-i aluslepingu kohta oli poliitiline, mitte õiguslik. Suveräänsuse ja põhiseaduse rikkumine, mille olemasolu Riigikohus tuvastas, jääb seadusevastaseks ja keelatuks ka siis, kui seda tehakse Euroopa stabiilsuse nimel. Eriti, kui meile pealesurutava ESM-i tulemuslikkus stabiilsuse tagamisel on enam kui kahtlane. Põhiseadus ütleb üheselt, et Eesti ei sõlmi ega kohalda välislepinguid, mis on vastuolus põhiseadusega.
Eestil puudub reaalne võimalus ESM-s kaasa rääkimiseks, küll aga paneb see meile piiramatu kohustuse toetada Eestist kordades rikkamaid maid. Me ei saa kontrollida rahade kasutust, ega ESM-ist välja astuda. Kõige tipuks ei saa me ise ESM-st abi, sest Eesti finantsraskused ei kasva iialgi nii suureks, et võiksid ohustada Euroopa Liidu finantsstabiilsust.
Meie Euroopa Liidu liitumislepingus puudub kohustus maksta võõrriikide võlgu, ka Liidu seadused keelavad taolise tegevuse. Sellest hoolimata on valitsus ja riigikogu valmis võtma Eestile hiigellaenu, et maksta Eesti riigi ja järeltulevate põlvede heaolu arvelt kinni võõraid võlgu ja laristamisi. Selleks raisatakse ka kõik meie riigireservid.
On selge, et Kreekale raha andmine on mõttetu. Vaatamata lubadustele ei täida Kreeka võetud kohustusi ja saadud abirahad lähevad enamjaolt majandusmulli toitnud saksa ja prantsuse suurpankadele. Hispaania kahtlaste ja ebaefektiivsete erapankade ülesturgutamine on lausrumalus. Eurotsoon on lagunemas ja kuradit aetakse välja Peltsebuliga.
Koos EFSF-i ees võetud kohustustega oleks Eesti taak juba 3,7 miljardit eurot – see teeb tervelt kaks kolmandiku meie riigieelarvest! Ja kõik see on alles algus. Järjekorras on Küpros, Portugal, Itaalia jne. Kelle huvides on panna meie lapsed ja lapselapsed igavesse võlaorjusesse?
Oleme tunnistajaks, kuidas võlakriisi ja euro säilitamist kasutatakse varjamatult ja sihikindlalt võimu tsentraliseerimiseks ebademokraatlikesse institutsioonidesse ning Euroopa Ühendriikide loomiseks. Mitte ühegi rahva poolt valitud Euroopa Liidu president van Rompuy on kinnitanud, et Liidu kõige suurem vaenlane on rahvusriiklus. EKRE nii ei arva.
Euroopa riikide ja rahvaste koostöö on vajalik, kuid otsustusõiguse loovutamine, plaan viia eelarved ja maksud Brüsseli alluvusse, ESM ning hiiliv Euroopa Ühendriikide loomine on lepitamatus vastuolus suveräänsuse põhimõttega. Mõisted iseseisvus ja Euroopa sattuvad üha suuremasse vastuollu.
Meie põhiseaduse aluspõhimõte on, et „Eesti iseseisvus ja sõltumatus on aegumatu ja võõrandamatu“. Toompeal sellest ei hoolita ja käitutakse justkui suveräänsus oleks midagi häbiväärset, millest tuleb vabaneda. Räägitakse juba vajadusest muuta põhiseadust, et kaotada riigiõiguslikud takistused Eesti kujunemiseks Euroopa Ühendriikide osaks.
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on seisukohal, et Eesti peab kasutama vetot fiskaaluniooni ja pangandusliidu plaanile. ESM-is osalemine ja kõik muud otsused, mis sisaldavad suveräänsuse loovutust, nõuavad rahvahääletust. Valitsusel ja riigikogul puudub mandaat selliste otsuste tegemiseks ja heaks kiitmiseks.

Henn Põlluaas
Volikogu esimees
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Allikas: http://www.ekre.ee/


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP