RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 5. jaanuar 2012

Mätik ja Niklus taunivad Eesti vaikivat nõusolekut Moskva valedele

Kolmapaev, 04 jaanuar 2012 13:39
Aasta viimasel päeval saatsid endised poliitvangid Kalju Mätik ja Mart Niklus kirja Toompeal resideeruva valitsuse välisministrile Urmas Paetile, milles taunitakse, et Eesti  riigivõim on seni andnud vaikiva nõusoleku kõigile Moskva Kremlist tulevatele valedele.

"Alles hiljuti tegi Vene Föderatsiooni Välisministeerium avalduse, milles väidetakse, et Nõukogude Liit pole Balti riike kunagi okupeerinud, vaid et need riigid on ise vabatahtlikult astunud NSV Liidu koosseisu. Avalduse NSV Liitu astumiseks olevat Balti riikide parlamendid teinud aastal 1940. Uuemat näidet samas vaimus kujutab endast Vene Föderatsiooni Välisministeeriumi estofoobne avaldus 28. detsembrist 2011, milles muu hulgas protesteeritakse II maailmasõja väidetava ümberkirjutamise liini jätkamise, natsistliku ja nõukogude režiimi võrdsustamise ning  „eesti keele ülemäärase toonitamise” vastu," loetletakse kirjas.

"Meie, GULAG-i endised poliitvangid, nõuame, et kõigile Moskva Kremlist tulevatele valedele annaks Eesti Vabariigi Välisministeerium otsustava vastulöögi. Kui Teil, härra Paet, ei jätku julgust seda teha ega asju nimetada nende õigete nimedega, siis oleks Teil küll viimane aeg ministritoolilt tagasi astuda," kirjutavad okupatsioonivastase võitluse eest vastavalt 6 ja 16 aastat Venemaa vangilaagrites viibinud Kalju Mätik ja Mart Niklus.

"Eesti rahvas pole veel unustanud Teie visiiti Moskvasse, kus Te 18. mail 2005 kirjutasite alla nn. Putin-Paeti paktile – millega Eesti valitsus vabatahtlikult ja lõplikult ütles lahti 2. veebruari 1920 Tartu rahulepinguga fikseeritud Eesti Vabariigi idapiirist ja kaotas 5,2% oma seaduslikust territooriumist," märgivad Mätik ja Niklus.


"Milleks siis ikkagi sõnu teha näiteks Gruusia territoriaalse terviklikkuse säilitamisest?" küsivad nad.

Avalikku kirja saab tervikuna lugeda aadressil http://si.kongress.ee/avalik-kiri-vaelisminister-urmas-paetile.html

Allikas: Kalju Mätik, Mart Niklus; si.kongress.ee
Kontakt: kaljumatik@yahoo.com
Allikas: http://bhr.balanss.ee/ 
____________________
Samal teemal kirjutab SI: SIIN ja SIIN

This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP