RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 10. veebruar 2011

Rahvuslik identiteet väärib väärtustamist

                                   Vastus ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"

  Tundub, et mõistus hakkab koju jõudma. Vähemalt inglastel.

Inglismaal hakatakse mõistma järjest enam, et rahvuslik identiteet väärib väärtustamist ning multikultuuri jõuga evitamine on tupiktee.

Briti peaminister David Cameron märgib Müncheni julgeolekukonverentsil äärmuslust ja terrorismi põhjuseid käsitlevas kõnes, et "riiklik multikultuursus" on nurjunud.

Cameroni arvates vajab Suurbritannia tugevamat rahvuslikku identiteeti, et vältida inimeste radikaliseerumist, vahendab BNS.

Peaministri sõnul julgustatakse eri kultuure lahus elama ja vastuolulistesse vaadetesse suhtutakse "passiivse sallivusega".

Islamiäärmuslust propageerivaid rühmitusi tuleb senisest karmimalt kohelda, samuti tuleb hoida silm peal moslemiorganisatsioonidel, mis saavad riigilt raha, kuid ei vaevu äärmuslust ära hoidma, ütleb Cameron oma kõnes.

Valitsuse liikmed peaks selliseid rühmitusi eirama, neilt tuleks võtta ära riiklik toetus ning takista neil ülikoolides ja vanglates oma sõnumit levitamast.

"Otsesõnu on meil palju vähem vaja viimaste aastate passiivset sallivust ning palju rohkem aktiivset ja jõulist liberalismi," sedastab peaminister Müncheni konverentsil.

Cameroni sõnul tuleks anda rühmitustele hinnang lähtudes küsimustest, kas need usuvad universaalsetesse inimõigustesse, sealhulgas naiste ja teist usku inimeste õigustesse, kas need usuvad õigusriiki ja demokraatiasse ning kas need edendavad lõimumist või eraldatust.
Allikas:  http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP