RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 9. veebruar 2011

AIVAR KOITLA: Abiks valijale!

6. märtsil, 2011.a. toimuvad järjekordsed Eesti Riigikogu valimised.
KAS VALIMISED VÕI HÄÄLETAMINE?
Tegelikult on tegemist hääletamise (nagu ENSV ajal) ja valimise hübriidiga.
Kuigi meie valimisseadust peetakse demokraatlikuks ja esindusdemokraatiat kujutavaks, on see ometi kaugenenud oma peaeesmärgist - viia parlamenti Eesti Vabariigi kodaniku volitatud ja täieõiguslik esindaja. Kuidas küll juba täna politoloogid ütlevad ära, millised erakonnad, kui palju ja kes pääsevad Riigikokku?! Kas on tegemist selgeltnägijatega?! Või on ikkagi midagi väga viltu demokraatliku valimissüsteemiga. Mulle meenutab see ENSV aega, mil ma ei pidanud sisuliselt kodust väljagi minema, sest tulemus oli nagunii teada.
Aga valik on see sellegipoolest - kas tahad hääletada või valida.
Kui tahad hääletada, valid partei nimekirja. Sisuliselt ei sõltu mitte midagi sellest, keda valija sellest nimekirjast valib. Valituks osutub mingi müstiline partei „tagatuba“, mille niiditõmbajaid me sageli isegi ei tea. Nüüd vastavalt nimekirjadele antud häälte hulgale panevad nad paika kohad Riigikogus. Parteide nimekirja koht sõltub aga sellest kui pailaps on keegi olnud sellele „tagatoale“. Koht valimisnimekirjas osutab lojaalsusele partei juhtkonna suhtes. Näiteks mõnede parteide nimekirja on paika pannud partei raamatupidamine - kui palju keegi on parteikassasse sissekandeid teinud, saab ka vastava ametikoha.... Sisuliselt on valimistesse juba lausa Riigikogu tasandil sisse kirjutatud korruptsioon.
Valiku saab valija teha muidugi juhul kui valib erinevate erakondade vahel. Kuid ka see ei pruugi veel valimine olla, sest teame ju vana tõde Eesti „demokraatiast“, et „valides Ansipi, saad Savisaare pealekauba“ või, mis iganes.... Üsna intensiivselt peavad omavahel läbirääkimisi koalitsiooni moodustamiseks kõik Eestis tegutsevad erakonnad.
MINU SEISUKOHT:
Olenemata sellest, kas valitavaid Riigikokku on 101 või 51 või mõni muu arv, laseksin lävekünnise suhteliselt vabaks, et parteide tagatubade „nimekirjamängudest“ ei sõltuks midagi. Sisse saavad just need, keda valija on kõige enam usaldanud... Ja valijale jääb ka riigikoguliikme tagasikutsumise võimalus.
Riigikogu töös moodustavad saadikud küll komisjone kuid sinna palgatakse eranditult asjatundjad, mitte põhiseaduskomisjoni etteotsa keskharidusega veini „Blue Nun“ reklaamitüdruk... Ka meie ettevõtjad ning ärimehed moodustavad töörühmi, et saada erapooletut ja autentset infot spetsialistide käest. Sama peaks olema ka Riigikogu töös, et komisjonide liikmed on omaala spetsialistid ja riigikogu liikmed saavad soovi korral ka osaleda komisjoni töös, aga selleks, et laiendada oma silmaringi ja saada rohkem teada vastavast valdkonnast. Komisjoni töös osalemine ei ole lisaraha teenimise võimalus riigikoguliikmele.


ERAKONDADE RAHASTAMINE
Tuletan igaks juhuks meelde, et parlamendi erakonnad on kõige suuremad luuserid, kes ise üldse oma kautsjonit ilma maksumaksja abita makstud ei saa... Nii nn üksikkandidaadid kui ka parlamendivälised erakonnad maksavad oma kautsjoni ja kogu valimiskampaania eest ise...
Riigikogu erakonnad on muutunud maksumaksja turjal parasiteerivateks sotsiaalabiorganisatsioonideks, mille liikmete heaolu sõltub liidrile meeldimisest.
Olen nõus, et me peamegi nõrgemaid ühiskonnaliikmeid toetama kuid kas sel moel, et neid oma kulul veel etteotsa panema ja laskma Eesti ühiskonna elu-olu üle otsustama?! Selle vaestemaja olukorra lõpetamine on üks minu eesmärkidest. Riigikogu tuleb taas seadusandlikuks ja kodanike eest seisvaks riigistruktuuriks muuta.

MINU SEISUKOHT:
Partei on lihtsalt mõttekaaslaste mittetulunduslik ühing, kes ise finantseerivad oma tegevust. Riigikokku pääseksid väärikad kodanikud, kes ei vaja maksumaksjalt almusi ega sotsiaalabi.
Ka saadikud ise tulevad kokku oma põhitöö kõrvalt seadusi vormistama, mitte oma asju ajama maksumaksja neljakordse keskmise palga eest, mis ka on välja arvestatud valemiga 1000:0="1000."

PEREKOND
Täna on perekonna mõiste muutunud olulisel määral ähmasemaks. Ka Eestisse kipub sisse imbuma mõiste perekonnast kui millestki suhtelisest ja abstraktsest sõltumata selle koosseisust või vormist.
Kuid kõigile uuringutele tuginedes on selge tõde, et laps vajab nii isa kui ema. Inimlaps on kui habras puuvõrse, mis vajab tuge selleks, et kasvada sirgeks ja tugevaks.
MINU SEISUKOHT:
Ma ei eita erinevaid kooseluvorme. Iga inimene võib elada, kellega tahes. Kuid need kooseluvormid ei saa olla Eesti riigi poolt seaduslikult sanktsioneeritud ja toetatud. Terve riik ja ühiskond peab toetama traditsiooniliselt moodustatud perekonda, milles saab kujuneda harmooniliselt terve ja selge mõistusega uus kodanik. Ainult nii saame me Eesti riigile väärilise maksumaksja ja aktiivse kodaniku.
MIKS PEREKOND?
Nii või naa kuid kõik me seisame oma perekonna ja läbi selle oma isiksuse eest! Perekond on ka põhimotivaator ja tegur ühiskonna toimimiseks üldse. Kui pole enam perekonda, ei ole ka ühiskonda!

Need ülaltoodud mõtted on mulle enim südantvaevavad ideed, millest tuleks tegelikult alustada.
KALLIS VALIJA!
Minu põhimõtetega saad tutvuda veel www.yksikkandidaadid.ee , www.erkl.ee ja mulle kirjutades akoitla@gmail.com või ka helistades +372 52 31 224. Kuulun Ühinenud Üksikkandidaatide ridadesse, et meid on seal seitse meest, kes kõik erinevates ringkonnas on valmis oma panuse andma Eesti arengule. Lisaks teiste üksikkandidaatidega oleme tihedas suhtluses.
Kindlasti kohtun Teiega veebruarikuu jooksul Lääne-Virumaal, et tutvuda Teiega ja tutvustada Teile oma ideid ja mõtteid ning koos koostada minu platvorm Riigikogusse, et maksimaalselt esindada Teie huve ja soove meie kõige tähtsamas riigistruktuuris. Mul on tekkinud mitmeid mõtteid ja ideid kuidas neid üritusi organiseerida ja Teie poolne abi on väga teretulnud, kui Teil on pakkuda koht ja aeg. Meile - üksikkandidaatidele on see palju problemaatilisem organiseerida kohtumisi valijatega kui maksumaksja kulul omale propagandat tegevatel kartellierakondadel.

VÕID KINDEL OLLA, ET AITAB....... SEST MEIEGA ON KINDEL VÕIT JA UUS ALGUS!!!

VALI ÜKSIKKANDIDAAT! 

Allikas: http://www.syndikaat.ee/index.php

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP