RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 8. detsember 2010

"POSTIMEES":

Mordechai Nagari on üks neist rabidest, kes kirjutas alla kirjale, et juudid ei tohi mitte juutidele kinnisvara müüa ega üürile anda
Mordechai Nagari on üks neist rabidest, kes kirjutas alla kirjale, et juudid ei tohi mitte juutidele kinnisvara müüa ega üürile anda
foto: Scanpix

Rabid: juudid tohivad kinnisvara müüa vaid teistele juutidele

08.12.2010 08:02
Iisraeli rabid tekitasid pahameeletormi kirjaga, milles seisab, et juudid tohivad kortereid ja maju müüa ja üürile anda vaid teistele juutidele.
Rabide sõnul tuleks need juudid, kes mõne teise rahvuse või etnilise grupi esindajale kinnisvara müüvad või üürivad, ühiskonnast välja heita, edastab AFP.
Rabid põhjendasid seda nõudmist Moosese raamatus kirjas olevaga. Nende sõnul tekitab kinnisvara mitte juutidele andev juut naabruskonnas elavatele juudi soost inimestele probleeme.
Kinnisvarateemalisele kirjale on alla kirjutanud 50 Iisraeli tähtsamat rabi.
Arvatakse, et rabid peavad Iisraelis elavaid araablasi mittesoovitavateks isikuteks nii üüriliste kui ka kinnisvara ostjatena.
Iisraeli lehekülje Ynet andmetel plaanivad rabid oma kirja avaldada religioossetes väljaannetes. Samuti jagatakse kirja trükitud kujul üle riigi sünagoogides.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanjahu mõistis rabide kirja hukka.
Iisraelis elab umbes 1,3 miljonit araablast, kellel on selle riigi kodakondsus.
_____________________
See on judaismile igati kohane seisukoht, seega peaminister B.Netanjahu hukkamõist on vaid silmakirjalik.
M.I.


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP